Agenda

Obrechtkoor uit Amsterdam - Chloé Kastoer, sopraan - Ronald Vendelmans, bas - Reineke Hesselt van Dinter, klarinet - Margaritha Adams, cello - Luc Löwenthal, orgel en directie

Datum: 22-01-2017 11:30:00
Details:

 

 

Het Obrechtensemble Amsterdam maakt deel uit van het Obrechtkoor in Amsterdam, staat onder leiding van Luc Löwenthal en bestaat uit zangers en instrumentalisten in wisselende samenstelling. Het Obrechtkoor bestaat sinds 1904 en verzorgt de muziek tijdens de hoogmissen in de Obrechtkerk in Amsterdam, deels in de vorm van een gemengd koor en deels als gregoriaanse schola. Het repertoire strekt van gregoriaans via Barok en Romantiek naar meer moderne muziek, zoals Hendrik Andriessen. Er wordt zowel a capella als met orkest gezongen – er is een vaste kern van orkestleden en solisten. 

Het Obrechtkoor is niet alleen op zondagen te horen, maar geeft ook tweemaal per jaar een concert, en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland.

Het Obrechtensemble neemt de honneurs geregeld waar bij werken die een kleine bezetting vragen. In de Carolus Borromeuskerk worden sopraan en bas begeleid door klarinet, cello en orgel.

Dirigent Luc Löwenthal leidt het Obrechtkoor en -ensemble sinds 2009. Al begin zeventiger jaren zong Luc in de Obrechtkerk, eerst in het jongerenkoor en later in het Obrechtkoor, onder dirigent Paul Hameleers. In de jaren '80 studeerde hij  aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, waar hij onder meer orgelles kreeg van Kees de Wijs; hij studeerde ook muziekwetenschappen in Amsterdam en Utrecht. 

In 2009 keerde Luc na vele jaren terug in de Obrecht. Samen met het koor gaat hij vol enthousiasme de uitdaging aan om goed te blijven en zelfs beter te worden, met bestaand en nieuw repertoire, waaronder een groeiend aantal eigen composities.   Meer informatie vindt u op www.obrechtkerk.nl.BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Auf, auf die rechte Zeit ist hier       Johan Sebastian Bach

KYRIË & GLORIA
Missa Pax vobiscum                                  Luc Löwenthal

NA DE 1ste LEZING
Psalm CXXII Laetatus sum             Constantijn Huygens

NA DE 2de LEZING
Alleluia, Dominus regnavit

TIJDENS DE OFFERANDE
Parce, Domine, parce populo tuo                Bernard Bak

SACTUS & BENEDICTUS
Missa Pax vobiscum                                Luc Löwenthal

AGNUS DEI
Missa Pax vobiscum                                Luc Löwenthal

TIJDENS DE COMMUNIE
Ave Maria  (FWV 57)                                Cesar Franck

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Die gold’ne Sonne, voll Freud’und Wonne        Johan Sebastian Bach

 
 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?