Agenda

Koninklijk Familiekoor Elsdonk-Edegem o.l.v. Stein Paradis - Stefan Verberckmoes, orgel

Datum: 11-12-2016 11:30:00
Details:

De geschiedenis van het Familiakoor begint in 1927, wanneer de parochie Heilige Familie in Edegem werd opgericht. Het gemengd koor ontstond in 1953 uit de samenvoeging van de eerste twee koren uit de parochie: het mannenkoor Sint-Cecilia en het vrouwenkoor Sint-Lucia. Onder de leiding van Mon Fornoville klom het niveau van het Gemengd Koor Heilige Familie Elsdonk snel boven dat van een gemiddeld parochiekoor. De Edegemse zangers zongen mee in een aantal producties van de Koninklijke Vlaamse Opera en door de toenmalige BRT ingerichte concerten. Het koor dat in 1977 zijn koninklijk adjectief kreeg, concerteert nog steeds jaarlijks waarbij de voorbije jaren o.a. de Requiems van Fauré en Saint-Saëns op het programma stonden, alsook werken van Mendelssohn voor koor en orkest.

Sinds 1992 is Stefan Verberckmoes als vaste begeleider aan het koor verbonden. Als organist luisterde hij reeds hoogmissen (of vespers) op in alle monumentale Antwerpse kerken (O.L.V. Kathedraal, St-Paulus, Carolus Borromeus, St-Jacob, St-Andries en St-Michiels). Hij speelt ook regelmatig concertmissen met de violiste JeongSun Goo, met wie hij een muzikaal duo vormt. 

De leiding van het Koninklijk Familiakoor Elsdonk is sinds 2013 in handen van Stijn Paredis. Hij behaalde onlangs zijn Masterdiploma percussie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar hij ook de opleiding orkestdirectie bij Ivo Venkov volgde. Stijn is verbonden als eerste slagwerker aan het Leuvens Alumni Orkest (LAO) en is tevens mede-oprichter van het kamerensemble Dimlicht. De voorbije zomer nam hij deel aan een 7-daagse masterclass in Manchester bij Benjamin Zander (Boston Philharmonic, Philharmonia Orchestra, Israël Philharmonic, …) en begin september dirigeerde hij nog Dvořák’s negende symfonie in Bulgarije met de Rousse Philharmonic Orchestra.

 

Nun komm, der Heiden Heiland, BWV 659      J. S. Bach
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Abide with me (traditional hymn) op de melodie ‘Eventide’ van W.H. Monk

KYRIË
Missa in hon. St. Caroli Borromaei                                 Max Filke

NA DE 1ste LEZING
Nun komm, der Heiden Heiland, BWV 599                    J. S. Bach

NA DE 2de LEZING
Hymne ‘O zalig licht, Drievuldigheid’

TIJDENS DE OFFERANDE
Choral prelude ‘Rorate Caeli’                          Jeanne Demessieux

SANCTUS 
Missa in hon. St. Caroli Borromaei                                   Max Filke

AGNUS DEI   
Missa in hon. St. Caroli Borromaei                                   Max Filke

TIJDENS DE COMMUNIE 
O Saviour of the World                                                   John Goss

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Fantasia in A moll, BWV 904


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?