Agenda

Gioia della Musica o.l.v. Griet De Meulder

Datum: 30-06-2024 11:30:00
Details:
 
O. L. Vrouw van de Karmel krijgt een nieuwe mantel deze wordt plechtig ingewijd door pastoor Hendrik Hoet
tijdens de Artiestenmis.
 
 

 

Griet De Meulder grietdemeulder@hotmail.com

Deze Antwerpse sopraan groeide op in een zeer muzikale familie en behaalde haar diploma’s aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Ze zette haar eerste stap- pen op het podium in het kinderkoor van de Vlaamse Opera en het Primaverakoor o.l.v. haar moeder.
Ze verleende haar medewerking aan ontelbare concerten in binnen- en buitenland, en was als soliste ook regelmatig te horen in o.a. de Mariavespers van Cl. Monteverdi, de passies en het Magni cat van J. S. Bach, in Requiems van W. A. Mozart, G. Fauré, J. Brahms, M. Duru é, het Gloria en Magni cat van A. Vivaldi, Die Jahreszeiten en Die Schöpfung van J. Haydn, natuurlijk ook de Messiah van G.F. Händel en concertmissen van J. S. Bach en W. A. Mozart. Griet concerteerde met veel bekende gezelschappen zoals Ex Tempore o.l.v. Fl. Heyerick, Il Fondamento o.l.v. P. Dombrecht, Kathedraalkoor Brussel o.l.v. E. Van Nevel, Thesaurus Musicus o.l.v. K. Cooremans, Anima Eterna o.l.v. J. Van Immerseel, Musiqua Antiqua o.l.v. R. Goebel en vele anderen.
Als soliste is zij gevoelig voor het intiemere genre zoals lied. Ze werkt samen met pianist Maurice Peeters, die visueel gehandicapt is, en geeft eveneens recitals.
Griet De Meulder is sopraan van het vocaal kwartet La Paseggiata, dat aperitiefconcerten, vernissages enz. opluistert. Maar ook het koorleven vindt ze belangrijk. Ze deed zelf veel ervaring op als koriste en soliste bij talrijke koren in heel het land. Ze verleende haar medewerking aan grote koorprojecten en is zeer thuis in de koorliteratuur. Ze deed ook bekwaamheidsproef voor koordirectie.
Sinds kort stelt ze projectmatig een kinderkoor, jongerenkoor, dameskoor of gemengd koor samen onder de naam Gioia della musica. Ofwel dirigeert ze zelf, ofwel staan zangers ten dienste van andere dirigenten.
Griet De Meulder probeert bovenal iedereen die graag zingt, klank- en lichaamsbewust te laten zingen op een positieve en vreugdevolle manier. 

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?