Agenda

Amira Metodieva, harp

Datum: 03-03-2024 11:30:00
Details:
 

Amira Metodieva is een professionele harpiste, geboren in Bulgarije en momenteel woonachtig in Antwerpen, België.

Zij heeft haar  harpopleiding met "grootste onderscheiding" afgerond aan het Nationaal Muziekconservatorium in Sofia, Bulgarije.
Daarna werd ze geselecteerd als eerste harpiste in het Radio- en Televisiesymfonieorkest in Sofia. Zij heeft deelgenomen aan talloze t
v- en radioshows, opnames van filmmuziek, enz.

Na een solorecital in juni 1984 gegeven door de grootste harpist van de 20e eeuw, Nicanor Zabaleta, besloot ze haar spel verder te verbeteren.

In septeber 1989 ging ze met een studiebeurs ontvangen van Denise Tolkovsky, directeur van de "Alex de Vries Foundation" naar het Koninklijk
Conservatorium in Brussel voor specialisatie in de harpklas van professor Susanna Mildonian - een van de beste harpspelers van de tegenwoordige tijd.
Ze nam deel aan de volgende zomercursussen:

    Augustus 1991, Santiago de Compostela, Spanje - aan de zomercursus Spaanse harpmuziek gegeven door Nicanor Zabaleta.

    Augustus 1992, 1993 en 1994, Sienna, Italië - zomercursussen voor harp in "Academia Musicale Chigiana" van Susanna Mildonian waar ze
    het "Diploma di Merito" behaalde.

Later werd lesgeven een passie voor haar.
Nu geef ze les aan de Muziekacademies van Brussel - Etterbeek en in Beveren.
Tijdens de paas- en zomervakantie neem ze deel aan de Muziekkampen in het Europees Centrum "La Foresta" in Vaalbeek, België.

Zij speelt met verschillende kamerformaties: harp en viool; harp en fluit; harp en stem; harp, fluit en viool etc.

Voor hun optredens beschikken ze over een groot repertoire. Ze geven solorecitals, licht klassieke, romantische of moderne muziek, kerstliederen,
intieme shows, achtergrondmuziek, verjaardagsfeestjes, bruiloften, etc.

Zij spelen net zo graag in grote zalen als in een kerk of op privéfeesten, muziek voor ieders gelegenheid, smaak of behoefte!

Zij werkt ook als freelance harpiste bij de "Philharmonie van Vlaanderen", "Philharmonie uit Luik", "De Munt", "Night of the Proms", "Il novecento", enz.


 
 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?