Agenda

Lichtmis - Charlotte Van Looveren, altviool - David Van Looveren, piano

Datum: 04-02-2024 11:30:00
Details:

Charlotte Van Looveren (°2011) startte, na haar eerste muzikale ervaringen aan de piano, op zevenjarige leeftijd met altvioollessen bij Pieter de Rydt.
Momenteel volgt ze les bij Karin Gutsche aan de academie voor Muziek en Woord Hemiksem en bij Leo De Neve.
Ze volgt sinds haar vierde klassieke balletlessen en speelt in het Academisch Symfonieorkest Mortsel. Ze zingt bij het Waelrandt kinderkoor+ waarmee ze in 2022 deelnam aan uitvoeringen van ‘De Oorlog’ van Peter Benoit in de Elisabethzaal in Antwerpen en in de Tivoli-Schouwburg in Utrecht. Om haar te ondersteunen in haar creativiteit kreeg ze improvisatie -en compositielessen bij Bart Van Beneden en volgt ze nu les bij jazzsaxofonist Matthias Van den Brande.
In 2021 behaalde Charlotte de hoogste onderscheiding op de wedstrijd Virtuoso van Vlamo, werd ze finalist van Stringendo wedstrijd voor jonge solisten en kreeg ze een Eervolle vermelding op De Muziekwedstrijd Nederland. In 2023 behaalde ze de eerste prijs op de Wedstrijd voor Jonge Solosten Stringendo en werd ze geselecteerd om deel te nemen aan het International Chamber Music Course and Festival for Young Talents Musica Mundi.
Op 25 februari 2024 zal ze als solist concerteren met het orkest Stringendo. Op 9 en 10 maart 2024 zal ze op eigen initiatief benefietconcerten spelen in de
Altenakapel in Kontich.
Meer info via http://www.davidvanlooveren.com/CharlotteVanLooveren.html

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?