Agenda

Ensemble VOCES AEQUALES o.l.v. Cristel De Meulder, sopraan - Jan Van Mol, orgel

Datum: 16 november 2016 11:30 tot 30 2024 03:24
Details:

Het ensemble ‘Voces Aequales’ is gegroeid uit de cursus ‘vocaal ensemble’ in de Academie voor Muziek en Woord te Hemiksem. Het ensemble bestaat uit vrouwenstemmen. Al vlug breidde de groep uit met bevriende zangeressen die ook een vocale opleiding volgen. Het ensemble telt tussen de 15 à 20 leden en wordt indien nodig uitgebreid.
De vaste dirigent en stichter van het ensemble is sopraan Cristel De Meulder (www.sopraan.eu)
Het plezier om samen te musiceren mondde snel uit in optredens buiten de academie : vieringen in Antwerpen : St.-Pauluskerk, de Artiestenmis in de St-Carolus Borromeuskerk, Zottegem, Oombergen,  Gent, Oostende, Brussel, Herentals, Tongeren, Gedinne. In 2011 Bergeijck en Hilvarenbeek(NL)
In 2012 en 2014 concerteerden zij in Sachsen Anhalt(D)  In opdracht van de Concertorganisatie Cofena zongen zij mee in ‘the Planets’ van G.Holst tijdens het concert van januari 2010 in de Elisabethzaal te Antwerpen.
Voor ‘KunstDoel’ zong ‘Voces Aequales’ het bekende ‘Stabat Mater’ van G.B.Pergolesi.
De zangeressen zijn ook zeer actief in andere koren of ensembles, daarom werkt ‘Voces Aequales’ projectmatig. Dit houdt in dat de partituren zelfstandig worden ingestudeerd zodat er sneller aandacht gaat naar samenklank en afwerking. Hierdoor kunnen programma’s op korte tijd verwezenlijkt worden. Composities voor gelijke stemmen worden onder het stof gehaald en met glans herboren.

Het programma met motetten van o.a. Peter Benoit en Lodewijk De Vocht wordt telkens weer succesvol onthaald. Vlaamse koorwerken met enkele sopraansolo’s worden afgewisseld met het romantisch orgelrepertoire.
Een nieuwe uitdaging is de ‘Missa Prima’, die recent door Joost Termont voor ‘Voces’ werd gecomponeerd. Creatie : Kerstmis 2010. Hun project ‘Seraphim’ : ‘Muziek van Hildegard von Bingen en andere hemelse
klanken’ is een eigenwijs programma rond de muziek van de Middeleeuwse mystica. Een uitgebalanceerd programma van Middeleeuwse klanken gecombineerd met een nieuwe compositie voor bassethoorn, sfeervol ondersteund door harp, harmonium of orgel evolueert van J.S.Bach naar Ch.Gounod. Met vertalingen van enkele Latijnse teksten en de extra kleur van de dwarsfluit eindigt het programma met de eenvoud van het Gregoriaans.
Zoekt u een ensemble om een dienst op te luisteren ? Zoekt u een ensemble voor een sfeervol concert, profaan of religieus (Marialiederen, Kerstmis, Pasen,…) ? Contactadres : cristel.demeulder@sopraan.eu – 0495/54.29.31

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
O.L.Vrouw van de Rozenkrans (uit Jaarkrans, Herfsttijd)

KYRIE & GLORIA
Missa in honorem Angelorum            Lodewijk De Vocht

NA DE 1ste LEZING
Salve Regina (Cantica)                      Lodewijk De Vocht

TIJDENS DE OFFERANDE
Ave Maria (Cantica)                            Lodewijk De Vocht

SANCTUS & BENEDICTUS
Missa in honorem Angelorum             Lodewijk De Vocht

ONZE VADER (Psalm uit Vasten en Paastijd)  L. De Vocht

AGNUS DEI
Missa in honorem Angelorum             Lodewijk De Vocht

TIJDENS DE COMMUNIE
Jesu Allerliefste Kind                          Lodewijk De Vocht

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Ik heb mijn ziel geheven (uit Jaarkrans, Wintertijd) L. De Vocht


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?