Agenda

Portsmouth Cathedral Choir VK

Datum: 17-12-2023 11:30:00
Details:

 

Portsmouth Cathedral Choir is samengesteld uit 24 knapenstemmen en 14 mannenstemmen waarvan 7 professionele zangers. Het koor draagt bij aan de dagelijkse eredienst in de kathedraal van Portsmouth. In een normale week zingt het koor minstens 5 diensten.
Daarnaast speelt het koor ook een voorname rol in het civiele stadsweefsel tijdens belangrijke herdenkingsdiensten. Voor deze gelegenheid werkt het koor vaak samen met het orkest en de blazers van de Royal Marines.
Het koor werd ondermeer uitgenodigd om de 60ste verjaardag van D-Day luister bij te zetten in Caen en Bayeux, Normandië. Deze diensten werden uitgezonden door de BBC. Hoogtepunt was de herdenkingsdienst in aanwezigheid van de Engelse Koningin, President Chirac en Tony Blair.
Ook voor de 200ste verjaardag van de dood van Lord Nelson werd het koor verschillende keren gevraagd. Meest in oog springend was de Drumhead Ceremony in juni laatstleden en verschillende optredens op Nelson’s Admiraalschip de HMS Victory.
De voorbije decennia toerde het koor verschillende malen in Estonia, België, Nederland, Denemarken, Duistland, Oostenrijk, Zweden en Malta.
Dit jaar keert het koor terug naar België voor een reeks kerstconcerten. 
Maar bovenal blijft dit kathedraalkoor een toonbeeld van de Engelse koortraditie die bijna 1500 jaar zonder onderbreking standhoudt. Een koortraditie waar het continent enkel maar naar kan opkijken, niet alleen omwille van de muzikale kwaliteit maar ook omdat Engeland als bijna enige land de traditie van knapenkoren in stand houdt en ondersteunt. 
meer info over Portsmouth Cathedral Choir 
lees meer over "the Cathedral of the Sea"

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?