Agenda

ALLERHEILIGEN - Fragmenten uit ‘The Messiah’ Ensemble & Scala Vocale o.l.v. Lode Tooten

Datum: 01-11-2023 11:30:00
Details:

Het officiële startschot – en eerste feestje – van Scala Vocale volgt op 10 januari 1994. Het nieuwe koor is de opvolger van het ter ziele gegane Chorus Mechliniensis.Dirigent Lode Tooten  neemt de leiding op zich en streeft van bij het begin naar “eenheid in klankkleur, evenwicht in de stemmen en afwisseling in het repertoire. 

Koor in crescendo

Het kersverse kamerkoor neemt meteen een hoge vlucht. Op 22 december 1996 prijkt Scala Vocale op de eerste plaats van ‘De Gouden Ster’, een koorwedstrijd voor gevorderde koren in Lommel.
De concerten rijgen zich aan elkaar: kleine én grote projecten zoals het Te Deum van Charpentier, het Stabat Mater van Pergolesi, de Lucaspassie van Telemann en de Messiah van Händel. En dat in de mooiste kerken van Mechelen, zoals de Sint-Pieters-en-Pauluskerk en de Sint-Romboutskathedraal. In de Antwerpse Sint-Carolus Borromeuskerk zingt Scala Vocale twee jaar op rij de Paukenmesse van Haydn in het kader van de jaarlijkse artiestenmis.
Het eindejaarsconcert groeit uit tot een jaarlijkse afspraak. En ook in de paasperiode pakken we altijd uit met een mooi project. Daartussen beluister je Scala Vocale tijdens gelegenheidsconcerten in en rond Mechelen. Hou dus zeker de agenda in het oog.
Ondertussen vinden almaar meer koorleden de weg naar het repetitielokaal. Vandaag zijn dat er al meer dan 40.

 

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?