Agenda

Strijkorkest Bowgiorno o.l.v. Astrid Maertens

Datum: 29-10-2023 11:30:00
Details:

Strijkorkest Bowgiorno o.l.v. Astrid Maertens 

Bowgiorno: we kozen deze naam met verwijzing naar de Italiaanse taal, de taal van de muziek! Bow= strijkstok en met deze naam willen wij u met onze muziek een fijne dag bezorgen! 
Strijkorkest Bowgiorno werd opgericht met als doel afgestudeerde strijkers uit het Deeltijds Kunstonderwijs na hun studies nog te laten genieten van het samenspelen in een strijkorkest. 
Omdat Corona bij de opstart roet in het eten gooide, werd dit orkest met enige vertraging opgestart in 2021.  Dit onder de leiding van violiste Astrid Maertens, tevens leerkracht in de academie van Hemiksem, Schelle, Aartselaar en Merksem. Het orkest repeteert wekelijks op zondagvoormiddag in Hemiksem en trekt strijkers aan uit de Rupelstreek met minimumniveau 4de graad van het D.K.O. Ze spelen repertoire uit verschillende genres gaande van klassiek repertoire, tango, volksmuziek en ook eigen arrangementen gemaakt door de orkestleden zelf. Het orkest was reeds te zien op het VRT nieuws bij de dag van het D.K.O. in 2022, stond al op het podium van Theater aan Twater en speelde verschillende concerten in eigen beheer. Ze zijn heel vereerd te gast te zijn in deze prachtige kerk vandaag! 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?