Agenda

Louise Vanbiervliet, viool - Joannes Thuy, orgel

Datum: 24-09-2023 11:30:00
Details:

  

Louise Vanbiervliet begon op 9-jarige leeftijd viool te studeren bij Claire Delplanque en vervolgens bij Eddy Desnijder. Ze ging verder studeren bij Rudolf Werthen & Katalin Sebestyen. Ze behaalde haar Masterdiploma viool aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Masterclasses en privélessen volgde ze leter onder meer bij Miguel Negri, Otto Derolez, Dirk Vermeulen, Michael Vaimann, Lei Wang en Leonid Kerbel.
Daarnaast behaalde ze getuigschriften als erkend leerkracht door de Internationale 
Suzuki Vereniging (ISA). Als gespecialiseerde pedagoge leert ze zeer jonge kinderen reeds viool spelen in groep. Daarnaast geeft Louise vioollessen in Aalst, Brussel en aan de Hagelandse Academie Muziek&Woord in Diest en Aarschot en desgewenst ook aan huis.
Momenteel speelt ze regelmatig in diverse orkesten en ensembles en was ze jarenlang
Solo-violiste in het salonorkest De Fluwelen Streling.

 De Suzukimethode is ontstaan uit een pedagogische filosofie van Shin’ichi Suzuki.
Het besef dat wereldwijd ieder kind zonder problemen zijn moedertaal leert spreken zette hem aan tot het verder uitwerken van zijn eigen methode om viool aan te leren.
De hele aanpak is gebaseerd op natuurlijk leren en vertrekt vanuit het gehoor en veel luisteren. Elk kind heeft zijn eigen leerritme maar viool leren kan al erg jong; onze hersenen nemen namelijk het meest en gemakkelijkst op als we jong zijn. 

Joannes Thuy studeerde aan het Lemmensinstituut en de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, en aan het Koninklijk Muziek Conservatorium te Antwerpen. Hij was er één van de laatste studenten van Meester Flor Peeters. Hierna volgde hij de opleiding Muziektherapeut te Venray (NL) en werkte daaropvolgend enkele jaren in de psychiatrische klinieken van Venray en Sint-Niklaas.
Joannes was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Later werkte hij als Eerste Producer Muziek bij de Belgische Radio & TV, en maakte er honderden programma’s over muziek, kunst, documentaires en historie. 
Hij was docent aan verscheidene muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV Erasmus Hogeschool Brussel) en Gastprofessor aan de Universiteit Gent. Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde TV- en toneelmuziek onder meer voor de Antwerpse theaters. 
Hij is nu als organist te beluisteren in verscheidene Antwerpse kerken. Als beiaardier speelt hij in Temse en in Nederland in Amersfoort en Den Haag – Vredespaleis, en toert bij gelegenheid rond met de reizende beiaard van de Stad Praag.

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?