Agenda

Herdenking Luce Van Goethem - Het Sittards Mannenkoor Si-Tard o.l.v. Jules Luesink - Tjeu Zeijen, orgel

Datum: 10-09-2023 11:30:00
Details:

 

    

Dirigent Jules Luesink (1976) kwam reeds op jonge leeftijd in contact met muziek. Komende uit een muzikaal gezin begon hij op zevenjarige leeftijd met piano lessen bij Jet Janssen. 
Na zijn middelbare school periode vervolgde Jules zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier studeerde hij schoolmuziek, koordirectie, piano en trombone. Ook volgde hij directielessen bij Pierre Kuijpers en Thijmen Botma. 
Jules dirigeerde in het verleden o.a bij Brunssums Mannenkoor, Mannenzangvereniging St. Caecilia Gulpen, was interim-dirigent bij het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius en was gastdirigent bij o.a. Mannenkoor St. Caecilia Sweijkhuizen. Sinds 1 januari 2010 is hij dirigent van het Landgraafs Mannenkoor St.Joseph en sinds 1 oktober 2019 dirigent bij Mannenkoor Lambardi uit Helmond. Jules is op dit moment tevens interim dirigent bij het Sittards Mannenkoor Si-Tard.
Jules is steeds op zoek naar vernieuwende muziek en manieren om een vereniging te verjongen door op een verrassende manier te programmeren. Daarbij verliest hij de identiteit van de vereniging niet uit het oog. Hij werkte o.a. met het Blazerskwintet van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Jong Nederlands Blazers ensemble en Guido Dieteren en Wendy Kockelkoren en Ensemble.

Organist Tjeu Zeijen, geb. 1950, studeerde Piano bij Jo Dusseldorp en Orgel bij Jean Wolfs aan het Maastrichts Conservatorium. In 1979 behaalde hij de Prix d’Excellence voor Orgel. 
Tjeu Zeijen concerteerde in een twintigtal landen van Europa en verleende medewerking  aan de realisatie van verschillende CD,s. Als docent Dispokinesiotherapie gaf hij cursussen aan de Musikhochschulen in Berlijn, Stuttgart, Rottenburg, en de Conservatoria van Rotterdam en Maastricht.
Sinds meer dan 25 jaar speelt Tjeu Zeijen jaarlijks meerdere concerten tijdens het Limburgs Orgelfestival. De afgelopen vier jaar concerteerde hij op het Orlandofestival dat jaarlijks binnen de muren van Rolduc plaatsvindt.
Dit jaar speelt hij samen met Ensemble Helicon enkele concerten in Nederland en Duitsland..

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?