Agenda

Tinel Ensemble: An-Sofie Perneel, viool - Kian Janssen, klarinet - Jef Kolacny, piano

Datum: 13-08-2023 11:30:00
Details:

 

 

An-Sofie Perneel is in 2002 geboren. Ze begon al op vierjarige leeftijd met vioollessen bij Koen Rens aan de Stedelijke Academie van Turnhout en volgde ook kamermuzieklessen bij Marleen Ydiers aan de Kunstacademie te Wetteren.

An-Sofie is actief als orkest -en kamermuzikante, maar is ook regelmatig als soliste te horen. Zo speelde ze solo met orkesten als Spumanti Chamber Orchestra, Orfeo Chamber Orchestra, Artis Dulcedo en het Gents Universitair Symfonisch Orkest in Concertgebouw Brugge, De Bijloke in Gent en de Antwerpse Singel.
In 2019 maakte An-Sofie deel uit van Concertgebouworkest Young, het jeugdorkest van het wereldberoemde Amsterdamse Concertgebouworkest. Dirigent Pablo Heras-Casado nam 72 jonge muzikanten mee op tournee, waarbij ze werken van Glanert, Mendelssohn en Tchaikovsky in het Concertgebouw van Amsterdam en Flagey Brussel uitvoerden.
Sinds 2020 is ze verbonden aan het Youth Orchestra Flanders, waar ze in 2021 benoemd werd tot concertmeester tot 2024. Ook bij SOV Young, geleid door Martijn Dendievel, was ze concertmeester in het seizoen ’21-’22. Daarnaast is An-Sofie een graag geziene gastvioliste bij Belgische orkesten en ensembles als Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en Ataneres Ensemble.
Als kamermuzikante speelt An-Sofie in het Tinel Ensemble dat ze samen met vijf medestudenten aan het Lemmensinstituut oprichtte in 2022. Dit flexibel ensemble is regelmatig in verschillende formaties in Belgische zalen te zien en te horen. In februari 2023 maakt ze haar debuut bij het Arte Amanti Chamber Music Festival met fagottist Jappe Dendievel, hoboïst Jonas Schoups en pianiste Kristien Devolder.
An-Sofie volgde reeds masterclasses bij verscheidene gerenommeerde violisten, waaronder Erik Schumann, Brian Lewis, Nicolas Dupont, Alexsey Semenenko, Felicity Lipman, Lukazs Blaszczyk, Lisa Jacobs, Mikhaïl Bezverkhny, Anna Podhaijska, Haruo Goto en Yoko Hoshino.
Momenteel volgt ze een bacheloropleiding viool aan de LUCA School of Arts te Leuven, bij Prof. Maximilian Lohse. Recent werd ze tot concertmeester van het Mahler Student Festival Orchestra benoemd, waarmee ze in maart 2023 de tweede symfonie van Gustav Mahler uitvoert.
Naast haar passie voor muziek, houdt An-Sofie van dansen, lezen en schilderen

Jef Kolacny (°2003) begon op zijn vijfde met piano spelen. Muziek werd hem met de paplepel ingegeven door zijn vader Steven Kolacny en nonkel Stijn Kolacny. Zijn eerste noten leerde hij spelen in de plaatselijke academie van Aarschot. Toen hij 16 jaar oud was, begon hij privéles te volgen bij Jan Vermeulen. Nadat hij zijn humaniora in Aarschot afrondde, vervolgde hij zijn opleiding bij Jan Vermeulen, ditmaal aan het Lemmensinstituut in Leuven. Jef heeft in 2022 de gerenommeerde Cantabile pianowedstrijd in Antwerpen gewonnen in de hogere graad, samen met de prijs van de beste uitvoering van het plichtwerk
Naast zijn winst in Antwerpen, werd hij dat jaar ook laureaat finalist van de Steinway Piano Competition Belgium in de Henry Le Boeuf zaal in Bozar. Daarnaast werd hij meermaals prijswinnaar op het Concours de piano Andrée Charlier: zo behaalde hij in 2021 de tweede prijs en in 2020 de derde prijs.Hij soleerde met orkest in concerti van Liszt en Bach. 
Jef volgde op (inter)nationale stages les bij Shai Wosner, Vitaly Samoshko, Jura Margulis, Liebrecht Vanbeckeboort, Mateusz Borowiak, Sylvia Theraza, Julien Libeer…

Kian Janssen (2002) leerde klarinet spelen met Kris Vyulsteke op zijn negende. Vijf jaar later begon hij de middelbare KSO muziek opleiding bij Graziana Buzzerio in Kindsheid-Jesu. Een jaar later werd het hem al snel duidelijk dat hij naar het conservatorium wou om zichzelf te verdiepen in de muziek en zich als klarinettist verder te ontwikkelen. Hij heeft een toelatingsproef gedaan voor LUCA School Of Arts, campus Lemmens in Leuven, daar is hij nu een deel van de klas van Eva Saliën en Roeland Hendrikx sinds 2020. Kian neemt regelmatig deel aan masterclasses van top klarinettisten zoals Wenzel Fuchs, Arno Piters, Calogero Palermo, Robert Spring, etc... Kian is actief als kamermuzikant en orkestmuzikant. Hij speelt bij de koninklijke harmonie van Peer en hij is eerste klarinet van LUCA Chamber Orchestra en LUCA Philharmonic. In April 2023 won hij de auditie voor de orkestacademie van De Munt en het Nationaal Orkest van België. 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?