Agenda

Stichting ROBUS Foundation - Steven Kleeven, piano en Antigone Hourt, viool

Datum: 25-06-2023 11:30:00
Details:

Steven Kleeven, (01-01-2005) begint als 7-jarige in de jong-talent klas van Marijke Oers. Nu studeert hij aan de Musica Mundi School in Waterloo: piano bij maestro Jacques Rouvier en bij Hagit Kerbel en kamermuziek bij Leonid Kerbel. Hij studeert ook aan het Centre Musical Eduardo del Pueyo bij maestro Jean-Claude Vanden Eynden. Steven is laureaat van "La Fondation Chopin Belgique". Hij volgde masterclasses van Dmitri Alexeev, Pavel Gililov, Andreas Groethuysen, Robert Levin, André De Groote, Barbara Szczepanska, Jan Vermeulen en Maxim Vengerov (kamermuziek) en heeft vele publieke concerten gespeeld.  Zijn belangrijkste prijzen zijn, in 2016: EPTA Belgium 2de prijs (Cat.1), Cantabile 1e prijs (Cat. 1), Concours de Liège 1e prijs (Cat. 2), in 2017: Steinway Belgium 1e prijs (Cat. 1), "De Vakman" België 1e prijs, Feurich Wenen 3de prijs, finalist "Thomas Speelt Het Hard" van de Vlaamse Canvas televisie, in 2018: Cantabile 1e prijs (Cat. 2), in 2019: Steinway Belgium 1e  prijs (Cat. 2) en in 2020: Cantabile 1e prijs (Cat.  3).  Met het Musica Mundi Piano Trio won hij eerste prijzen op de International ISCART Competition 2021 en op de International Music Competition 2021 voor zowel de Music & Stars Awards als de Grand Prix Crown of Stars. Steven kon spelen met orkesten zoals het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek (LOJM) onder Pieter Schuermans (Beethoven 1e pianoconcert), het AMAJ Jong Symfonisch orkest onder Roel Willems (Poulenc, concerto voor twee piano's en  Saint-Saëns, Le Carnaval des Animaux), het  LOJM onder Dirk De Caluwe (Pianoconcerto van Grieg) en het Sonores Symfonie Orkest Gent onder Joeri Van Hove (Rachmaninoff piano concerto No. 2). Ook voerde hij samen met Roeland Hendrikx de sonate voor clarinet en piano van Poulenc uit en samen met maestro Jean-Claude Vanden Eynden de Schubert-fantasie voor vier handen. Ook speelde hij de Gershwin Rhapsody in Blue zowel voor twee piano's samen met Jacques Rouvier als ook met het Arenberg Orkest onder leiding van Roel Willems. In 2020, 2021 en 2022 nam Steven deel aan het Musica Mundi festival.

 

 

Antigone Hourt begon viool te spelen op vijfjarige leeftijd en studeerde bij Françoise Vervoort in de Academie van Sint-Agatha-Berchem. In 2019 startte Antigone aan de Musica Mundi School bij professor Leonid Kerbel.

Sinds 2019 nam ze deel aan de ‘Musica Mundi International Chamber Music Course and Festival’ waar ze masterclasses volgde bij beroemde artiesten en pedagogen als Mihaela Martin, Leonid Kerbel, Andreas Frölich, Alexandra Soumm, Jerome Pernoo, Sivan Magen, Catherine Michel, Maxim Rysanov en Liav Kerbel. Zij volgde ook masterclasses bij Tatiana Samouil,  Josef Kluson, Vaclav Remes, Alexis Galpérine en Marc Danel.

Antigone kreeg de mogelijkheid om samen met klarinetvirtuoos Ronald Van Spaendonck op te treden. Ze is een gedreven kamermuziek vertolkster en volgde hiervoor masterclasses bij Marc Danel van het Danel quartet met wie ze geregeld optrad tijdens het ‘Festival Chamber Music for Europe’ en ‘Festival en Poitou’.

 

 

  

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?