Agenda

Stichting ROBUS Foundation- Bade Dastan, viool & Tarik Kaan Alkan, piano

Datum: 04-06-2023 11:30:00
Details:

BADE DASTAN, viool 
Ze werd geboren in Ankara, in 2007. Ze begon viool te spelen op 5-jarige leeftijd bij Vseslava Kudinova en Muhammedjan Turdiev. Sinds 2018 studeert ze bij Leonid Kerbel aan de Musica Mundi School in Brussel.  
Op 9-jarige leeftijd gaf ze een recital van 50 minuten in de serie "Shining Stars" in Istanbul, en nog een in de concertreeks "Young Talents" in Izmir. In 2017 gaf ze haar eerste orkestconcert en voerde ze het eerste deel uit van Mendelssohn Vioolconcert met Bilkent Symphony Orchestra. Daarna, op 10-jarige leeftijd, speelde ze het hele Mendelssohn Vioolconcert als solist met het Eskişehir Metropolitan Municipality Symphony Orchestra. In de daaropvolgende jaren kreeg ze de kans om te spelen met Eurasian Philharmonic Orchestra, Karşıyaka Municipality Chamber Orchestra en Izmir State Symphony Orchestra.In 2022 deelde ze het podium met Fazil Say en voerde zijn "Kaz Dağları"-sonate uit in Zorlu Center in Instabul. 
Ze nam deel aan vele internationale wedstrijden en behaalde belangrijke graden, waarvan de belangrijkste de tweede prijs was in 24. Andrea Postacchini in Italië (2017); eerste prijs en hoofdprijs in de Pancho Vladigerov-competitie in Bulgarije (2017); eerste prijs in International Competition Young Virtuosos in Bulgarije (2017); en eerste prijs in de Internationale Grumiaux-wedstrijd voor jonge violisten in België (2016).  Via masterclasses en workshops kreeg ze de kans om samen te werken met belangrijke kunstenaars en professoren zoals Itzhak Rashkovksy, Ani Schnarch, Igor Tkacthuk, Alexander Vinnitski, Boris Kuschnir, Mincho Minchev, Michaela Martin, Alexandra Soumm en Maxim Vengerov. 

Telefoonnummer- +32471500265 

 Tarik Kaan Alkan werd geboren in Istanbul op 30 april 2006.
In 2014 begon hij te studeren aan MSGSÜ (Staatsconservatorium van Mimar Sinan Fine Arts University) in Istanbul, Turkije. In het jaar 2016 won hij de eerste prijs in de International Pera Piano Competition en in hetzelfde jaar won hij ook de Grand Prize in II. International Young Talents Piano Competition in Istanbul, Turkije.  Eveneens in juni 2016 won hij de eerste prijs in de Internationale Pianowedstrijd “Piano Talents” die werd gehouden in Milaan, Italië. In 2017 won hij de eerste prijs in de Competition by Yamaha Music Foundation of Europe Branch Turkey. Ook in 2017 volgde Tarik Kaan masterclasses bij professor Markus Becker aan de Mozarteum Universiteit in Salzburg, Oostenrijk. Vanwege zijn succes in de klas trad hij vervolgens op in Stiftung Mozarteum. Tarik Kaan is geslaagd voor de selectie van de wedstrijd door Is Bank 2017-2018 Shining Stars; en toen werd hij op 11-jarige leeftijd geselecteerd als de "Shining star". Hij trad op in de National Reinsurance Concert Hall en aan het einde van de wedstrijd won hij als enige genomineerde pianist de Prijs van veelbelovende jonge artiest in Istanbul , Kalkoen.In 2018 won hij de eerste prijs in Memorijal Jurica Murai-Murai Grand Prix Competition in zijn categorie in Varazdin, Kroatië. 
Tarık Kaan werd in juni 2018 door de Cevsanat-jury's geselecteerd als eerste tussen de 8 en 13 jaar voor alle instrumenten en hij trad op 7 januari 2019 op in het Zorlu Performing Arts Center in Cevsanat "Young Talents 10th Year Concert". In 2019 dankzij het winnen van de eerste prijs in Golden Classical Music Awards International Competition, trad hij op in Carnegie Hall tijdens de prijsuitreiking. In hetzelfde jaar won hij de eerste prijs en een speciale prijs (USA Hotchkiss School Education Scholarship) die slechts wordt uitgereikt aan 2 pianisten in alle categorieën van de Maria Herrero International Piano Competition in Granada, Spanje. 
Op 22 december 2019 speelde hij Mendelssohn Op.25 No.1 pianoconcert compleet met Bosphorus Philharmonic Orchestra in het Lutfi Kirdar Congress and Exhibition Centre. Ook gaf hij een solorecital in “Yapi KrediBomontiada” op 18 februari 2020. Opnieuw in februari 2020 publiceerde hij zijn eerste album "From Heart to Notes", bestaande uit zijn eigen composities. In september 2020 publiceerde hij zijn tweede compositiealbum, genaamd "Life Journey”.  In maart 2021 publiceerde hij zijn derde album, genaamd "Brahms: 7  antasien, Op. 116”. In december 2022 bracht hij zijn vierde album “Schumann Carnaval Op.9” uit. Vanaf 2021 begon hij veel solo- en kamermuziekconcerten te geven, ook in België. Eveneens in april 2022 had hij zijn solorecital waarin hij zowel zijn eigen composities als een breed en veeleisend klassiek repertoire uitvoerde bij CSO Ada Ankara MaviSalon.  In juni 2022 speelde hij opnieuw Rachmaninoff Pianoconcert nr. 2 met orkest in België. 
Hij vervolgt zijn middelbare schoolopleiding aan de Musica Mundi School en zijn pianoopleiding bij Hagit Hassid Kerbel en Jacques Rouvier in Waterloo, België. 
De artiesten bij wie hij masterclasses volgde:
Belgische pianist-Philippe RASKIN,  Italiaanse pianist-Vincenzo BALZANI,  Duitse pianist- Prof. Markus BECKER,  
Turkse dirigent en pianist- İbrahim YAZICI,  Manhattan School of Music NY-Prof. Peter VINOGRADE,  Mannes School of Music NY -Prof. Thomas SAUER,  The Juilliard School NY- Prof. Matti RAEKALLIO,  Franse pianist-Prof.Jean Bernard POMMIER, MozarteumUniversity- Prof. Gereon KLEINER,  Turkse pianist-Emre ŞEN,  Oostenrijkse pianist Prof. Paul GULDA,  Turkse pianist- Gülsin ONAY,  Turkse pianist - Gökhan AYBULUS,  Hotchkiss School / VS- Fabio WITKOWSKI,  Hotchkiss School / VS- Gisele Nacif WITKOWSKI, Universidad Alfonso X El Sabio / Spaanse pianist - prof. Leonel MORALES,  Mason Gross School of the Arts Rutgers University / Amerikaanse pianist - John PERRY, Hochschule für Musik und Tanz / Duitse pianist - Andreas Frölich, Mozarteum University - prof. Pavel Gililov

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?