Agenda

PINKSTEREN - 80 JAAR ARTIESTENMIS - Charlotte Wajnberg, sopraan - Anaïs Brullez, alt - Marco Van Baaren, tenor, Samuel Nammotte, bas - Gemengd koor Amabile uit Pelt,- Strijkerskwartet Arte - o.l.v. Alexandros Kavvados

Datum: 28-05-2023 11:30:00
Details:

  

In 1967 stichtte E. H. Lode Clijsters een kinderkoor dat als naam 'Het Lijsternestje' kreeg. Na zijn vertrek in 1983 namen achtereenvolgens 2 jonge koorleden voor 5 jaar het dirigeerstokje over, nl. Stef Coninx en Stefan Meylaers. Daar wij intussen allemaal de kinderschoenen ontgroeid waren, was er nood aan een nieuwe naam. Het werd AMABILE. In 1993 kwam Jan Vanderheyden uit Lummen aan het roer. Met zijn rijke ervaring en muzikale feeling stuwde hij Amabile naar een steeds hoger niveau. 'Zing vanuit het hart maar werk toch zo perfect mogelijk af' is het motto van Jan. Na 27 jaar heeft Jan zijn taak afgerond en sedert september 2020 is Alexandros Kavvadas onze nieuwe dirigent.
Door onze meer dan 50 jarige geschiedenis kunnen we terugblikken op vele mooie reizen, kooruitwisselingen, wedstrijden, concerten en projecten, te veel om op te noemen. Hier volgt een zeer beknopte bloemlezing.

Reizen naar Tsjechoslowakije, Polen, Hongarije, Italië, Duitsland, Zwitserland.
Talrijke kampen en weekenden.
Koorwedstrijden zowel op provinciaal als internationaal niveau met telkens resultaten om fier over te zijn.
Artiestenmissen in Carolus Borromeuskerk Antwerpen, Chevremont.
Deelname aan 1000 voices for peace in de basiliek van Koekelberg in aanwezigheid van onze vorsten.
Concert Chichester psalms van Bernstein, Carmina Burana van Orff, The armed man van Jenkins, Requiem van Mozart, Sunrise mass van Gjeilo.
Verschillende concerten samen met Constellations musicales, een Waals strijkersensemble.
Concert of Moon and sun, deelname aan onvoltooid landschap, kerstconcert ism Van Eyck ensemble Maaseik
Als kers op de taart viering 50 jaar Amabile met  'mass in blue' van Will Todd en achteraf receptie.
Te veel om op te noemen!!
Met Alexandros breien we enthousiast een nieuw hoofdstuk aan onze reeds lange Amabile geschiedenis.

Alexandros Kavvadas is geboren en getogen in Athene (Griekenland). Al op jonge leeftijd zong hij in meerdere kinderkoren. Zo kwam hij al snel terecht in de koorwereld. Na het behalen van zijn diploma piano en harmonie aan het Nationaal Conservatorium van Athene, verhuisde hij naar Nederland om koordirectie te studeren bij Ludo Claesen aan het Conservatorium van Maastricht. In 2015 won hij de 1e prijs voor orkestdirectie in Griekenland en volgde hij een reeks masterclasses voor directie, piano en orgel bij docenten als Daniel Reuss, Jos van Veldhoven, Hans Leenders, Tineke Steenbrink, Alexandra Papastefanou, Luc Ponet en vele anderen . De laatste jaren is hij actief als koordirigent in de Euregio. Momenteel leidt hij verschillende vocale ensembles. Naast Amabile is hij tevens dirigent van VEK (Vocaal Ensemble Kerkrade), Pro-Arte (Eupen)en Mosa Voce (Maastricht). Hij werkte samen met Philharmonie Zuidnederland, KAM(Kooracademie Maastricht), Opera Zuid en zomeropera Alden Biesen en gaf masterclasses voor koordirectie in Nederland en Griekenland.

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?