Agenda

O. H. HEMELVAART - Herdenking Ast Fonteyne - koor Fine Fleur - Jan Caals, tenor - o.l.v. Edwig Abrat - MISA CRIOLLA -A. RAMIREZ

Datum: 18-05-2023 11:30:00
Details:

het instrumentaal ensemble: 
Manuel Lisboa (Chili) – gitaar, charango, cuatro, tiple - Fernando Zamora (Chili) – Percusie, quena, zampoñas
Antonio Zapata (Peru) – Quenas, zampoñas, kleine percusie - Dionicio Fernández (Argentinië) – gitaar
Pablo J. Lascano (Argentinië) – Piano en klavecimbel - Guillermo Astudillo (Chili) – gitaar, cuatro, tiple
Vier Vrienden zijn 30 jaar geleden beginnen musiceren.
Nu zijn ze met zes Latijns-Amerikanen die elkaar in Antwerpen hebben gevonden dankzij hun passie en liefde voor Latijns-Amerikaanse folklore.

 
 
 

Het koor FINE FLEUR werd opgericht in 1995 en bestaat uit een 50-tal enthousiaste koorleden. Dit koor tracht een goede mix te vormen van zangers met een specifieke zangopleiding en instrumentisten die graag en goed zingen. De nadruk ligt op jong, energiek en dynamisch terwijl kwaliteitsbehoud het hoogste streven is.
FINE FLEUR is vooral gekend van The Night of the proms , maar ze verleenden ook in andere producties hun medewerking. Zo waren ze reeds te gast in o.m. VTM-Kerstparade, De Gouden Schoen, Tien om te Zien, Het Gouden Oog, Star Wars, Fantasia 2000, Keizer Kuzcoo. 
De artistieke leiding van FINE FLEUR is in handen van dirigent Edwig Abrath. Hij is docent aan het Conservatorium te Antwerpen en leraar aan de muziekacademies te Wuustwezel en Turnhout. De organisatie is in handen van Luk De Deckers.

Tenor Jan Caals studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het Kon.Muziekconservatorium van Brussel ,waar hij bij Louis Devos
het hoger diploma zang behaalde.Hij is actief als solist in oratorium en opera,van de vroegbarok tot het hedendaagse repertorium. Hij creëerde composities van Philip Boesmans,Max-Ernst Keller,Kurt Bikkembergs ,(Apocalyps). De Marcuspassie en de Missa Semplice van Piet Swerts, alsook het oratorium Elckerlyk van Jan Vanderoost.
Hij zong mee in producties van de Vlaamse Opera, de Munt ,het Nederlands Danstheater en Les Ballets C de la B. Dit onder de leiding 
van René Jacobs, Stephan Soltez, Muhai Tang, Jean-Pierre Cassedessus Marc Mincovski , David Porcelijn , Jos Vanvelthoven , Martin Gester e.a. Hij nam een 30tal cd's op met o.a. Currende, o.l.v Erik Van Nevel ,le Parlement de Musique,Il Fondamento,Capella Real de Catalunya en was 20 jaar lid van "Capilla Flamenca ",waarmee meerdere onderscheidingen en muziekprijzen werden behaald.
Onder de leiding van Louis Devos maakte hij menige opname voor het label Erato, o.a het Te Deum, en Mors Saulis et Jonathae van M.A. Charpentier.
Oratoriumconcerten brachten hem door Europa ,in Japan,de Filipijnen,Taiwan en Nieuw-Zeeland.

 
 

Edwig Abrath studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en aan het Conservatorium van Maastricht. Hij behaalde eerste prijzen notenleer, harmonie, praktische harmonie, contrapunt, muziekgeschiedenis en het getuigschift voor transpositie, alsook het tweede cyclus diploma voor orkestdirectie en psycho-pedagogie. Hij volgde dirigentencursussen in Vichy, Weikersheim en Wenen. Momenteel doceert Edwig Abrath praktische harmonie aan het Conservatorium van Antwerpen en is hij lesgever aan de muziekacademies van Turnhout en Wuustwezel en aan het Sint-Jozefsinstituut te Schoten.

Als koordirigent leidde Edwig Abrath de Collegii Cantores van Essen (1990-1996), het Leuvens Universitair Koor (1995-1999), het vocaal ensemble Arc Sonore en het koor Fine Fleur. Als orkestdirigent leidde hij onder meer het Limburgs Orkest, het Pro Arte Orchester Wien, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, de Classical Fourteen en L'Estro Armonico.

Edwig Abrath is mede-oprichter en artistiek leider van het Walter Heynen Genootschap en dirigent van het Walter Heynen Ensemble. Hij leidde van 1989 tot 1994 operetteproducties van het Muziektheater Brasschaat en verzorgt de muzikale leiding bij het theatergezelschap De Groene Lach. Als dirigent en accordeonist was hij nauw betrokken bij de productie La tristezza complice van Les Ballets C de la B & Het Muziek Lod, waarmee hij ook op tournee trok.   (edwigabrath@gmail.com)

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?