Agenda

Matthias Müller, orgel (D) & Julia Fercho, alt (P)

Datum: 07-05-2023 11:30:00
Details:

  

Matthias Müller was al vanaf zijn dertiende bedrijvig als organist. Hij studeerde eerst in Krumbach/Schwaben bij Emil Wendler voor orgel en piano bij Pavol Kovac. Hij werd kantor aan de Michaelskirche in München/Lochham 
Hij zette zijn orgelstudies voor aan Leopold-Mozart-Konservatorium in Augsburg bij Karl Maureen.Hij speelde concerten in de. DDR, Italië, België, Spanje, Brazilië. Vooral in Spanje was hij actief (hij spreekt vlot de taal) en hij was bevriend met Baskische componist Padre Paskal en met de Catalaanse befaamde organiste Monserrat Torrent. 
Ook speelde hij talloze liederavonden met tenor Pedro Cuadrado. Een 3-jarige vriendschp met Jan van Mol bracht hem tot het harmonium. 

Hij tracht in zijn concerten het publiek nauw te betrekken, niet alleen door de keuze van aantrekkelijk en weinig bekend repertoire maar ook door een spontane presentatie.
Hij stichtte het Rühlmann - festival. Rühlmann was een zeer productieve orgelbouwer, vooral in dorpskerken van Sachsen Anhalt. 
Hij was en is artistiek leider van verschillende muziekfestivals: Klavierfestivas in Kloster Schleswig, ”Festimusical" in Bourgogne, Confluenz" aan de March en de Donau, Jakobsweg in de provincie Palencia.

Julia Fercho

Geboren in Jelenia Góra (het oude Hirschberg in Zuid-Polen). Zij deed hogere muziekstudies in de Musikacademie in Krakow in de zangklassen van Ewa Wolaken Ewa Wolak 
Zij volgde meestercursussen bij Peter Tschaplik, Teresa Zylis- Gara, Elisabeth von Magnus, Hedwig Fassbender Charlotte Lehmann, Janusz Niziolek, Elisabeth Wilke,  Helena Łazarska. Paul Esswood; Dariusz Grabowski 
Als altsoliste deed ze heel wat oratoriumconcerten in werken van Bach, Händel, Schubert, Mendelssohn-Bartholdy, Mozart, Beethoven in tal van Duitse kerken en kathedralencentra: Braunschweig, Göttingen, Naumburg, Freiberg, Hannover, Verden, Oldenburg, Görlitz, Leipzig, Köthen.
Zij trad op in het Gewandhaus Leipzig, de concertzalen van  Jelenia Góra, Krakow, Rzeszów en Kielce.
Zij verwierf prijzen bij internationale zangwedstrijden in Zdar nad Sazavou, het Cultuurcentrum Penderecki, de European Voice And Music Academy, de Konkurs arii o Duchu Gor“…

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?