Agenda

Edwige Cardoen, sopraan en Joannes Thuy, orgel

Datum: 23-04-2023 11:45:00
Details:

De sopraan Edwige Cardoen begon op 7-jarige leeftijd te zingen in het Merksems Jeugd- en Kinderkoor (nu Scaldis Cantat) o.l.v. Lieve Suys, waarin ze reeds verschillende solo’s vertolkte. Tevens studeerde ze piano aan de muziekacademie van Merksem. Ze zette haar muziekstudies verder aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en volgde zang bij An Walker. In 1993 behaalde Edwige het laureaatsdiploma zang aan het Lemmensinstituut te Leuven met eerste prijzen voor zang (bij Dina Grossberger) en notenleer. Als ensemble zangeres is Edwige sinds 1993 vast verbonden bij het Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe en zingt ze regelmatig bij andere professionele ensembles . Ook als soliste blijft ze actief. Edwige Cardoen is als muziekpedagoge verbonden aan de muziekacademies van Willebroek, Ekeren en Merksem. Daar geeft ze klassieke zang, stemvorming, koor en vocaal ensemble. Sinds september 2010 is zij docente vakdidactiek klassieke zang (EMA muziek) aan het Koninklijk Conservatorium van de AP Hogeschool te Antwerpen.

Joannes Thuy 

Joannes Thuy studeerde aan het Lemmensinstituut en de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, en aan het Koninklijk Muziek Conservatorium te Antwerpen. Hij was er één van de laatste studenten van Flor Peeters. Hierna volgde hij de opleiding Muziektherapeut te Venray (NL) en werkte daaropvolgend enkele jaren in de psychiatrische klinieken van Venray en Sint-Niklaas.

Joannes was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Later werkte hij als Eerste Producer Muziek bij de Belgische Radio & TV, en maakte er honderden programma’s over muziek, kunst, documentaires en informatie.

Joannes is Master of Arts en promoveerde Cum Laude tot Doctor in Musicologie en in Muziekpsychologie. Later behaalde hij aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.

Hij was docent aan verscheidene muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV Hogeschool Brussel) en Gastprofessor aan de Universiteit Gent. Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde TV- en toneelmuziek onder meer voor de Antwerpse theaters.

Hij is nu als organist te beluisteren in verscheidene Antwerpse kerken. Als beiaardier speelt hij in Temse en in Nederland in Amersfoort en Den Haag – Vredespaleis, en toert bij gelegenheid rond met de reizende beiaard van de Stad Praag.

  

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?