Agenda

Het Antwerps Barok Ensemble - Yuki Hori & JeongSun Goo, barokviolen - Marie-Ange Boost, orgel

Datum: 16-04-2023 11:30:00
Details:

 

Yuki Hori werd geboren in Japan. Na haar basisopleiding in Tokyo volgde zij onderricht bij Jerrold Rubenstein aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen waar ze met grote onderscheiding het hoger diploma voor viool behaalde. In 1991 behaalde ze de eerste

interpretatieprijs op de “Lipizer International Competition” in Italië en werd laureaat van de wedstrijd “Jonge virtuozen” van de Lions Club Antwerpen.
Ze werd geselecteerd onder de jonge artiesten van “Live Music Now”, gesticht door Yehudi Menuhin. In 1995 behaalde ze haar diploma voor viool met grote onderscheiding aan de muziekkapel Koningin Elisabeth te Waterloo. Nadien vervolmaakte ze zich in de Staatliche Hochschule für Musik te Freiburg, waar Nicolas Chumachenko haar leraar was. In 1997 werd zij laureate van de Mendelssohnwedstrijd, Freiburg.
Sindsdien trad Yuki Hori op in Europa, Honkong en Japan. Zij speelde eveneens voor de koninklijke familie te Laken.
In 2005 bracht ze samen met pianist Hans Ryckelynck de vioolsonates van Brahms uit (Phaedra Classics), een album die zeer goed onthaald werd door de critici.
In 2008 brachten ze samen een tweede CD uit met een selectie virtuoso werken voor viool en piano. Sinds enige tijd speelt zij induo met pianist Urbain Boodts. 

JeongSun Goo speelde op jonge leeftijd als soliste met verschillende symfonieorkesten in Zuid-Korea. Tijdens haar studie viool aan de Ehwa universiteit in Seoul werd haar interesse voor kamermuziek gewekt. Ze behaalde haar Masterdiploma kamermuziek in 2005 aan het conservatorium in Rotterdam bij Ilya Grubert en Thijs Kramer.
Diverse masterclasses in de VS, Finland, Oostenrijk en Italië van bekende violisten hebben haar vioolspel verder verfijnd. JeongSun is lid van verschillende kamermuziekgroepen (zowel barok als klassiek) en is sinds 2008 concertmeester van het strijkersensemble Entente Cordiale.

Marie-Ange Boost studeerde orgel en klavecimbel bij S.Deriemaeker en J. Van Immerseel aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.
Na het behalen van haar diploma’s was ze in hetzelfde instituut werkzaam als docent orgel, muziekanalyse en pedagogie.
Ze concerteerde in verschillende Europese landen en Japan. 
In 1993 onderbrak ze haar loopbaan en ondernam ze samen met haar echtgenoot een zeilreis rond de wereld. 
Na haar terugkeer in 2000 hernam ze haar muzikale activiteiten en momenteel werkt ze freelance bij verschillende ensembles waaronder 
het Antwerps Barok Ensemble, het Antwerps Collegium Musicum, het Modern Barock  Ensemble.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?