Agenda

HOOGFEEST van PASEN - Gemengd koor vocAmuze & Ensemble o.l.v. Dimitri Goethals

Datum: 09-04-2023 11:45:00
Details:

 

De wortels van het huidige vocAmuze liggen intussen vrij ver in het verleden. In 1967 werd in Burcht het Sint-Ceciliakoor opgericht, toen nog een mannenkoor. Al snel werden ook vrouwelijke leden opgenomen en verscheen het adjectief 'gemengd' voor de naam van het koor.

Het zal niet verbazen dat dit koor kan terugblikken op een rijk verleden, met verschillende dirigenten, met op het programma klassieke, maar ook grote (en grootse) koorwerken, met deelnames aan wedstrijden, met nauwe parochiebanden ook.
Met de eeuwwisseling veranderde stilaan de samenstelling van het koor en telden we meer leden van buurgemeenten en verder (van over 't water, stel je voor). In 2004 veranderde het koor van naam: we luisteren nu naar 'vocAmuze'.

vocAmuze is geen popkoor of solidariteitskoor, onze meug is veeleer het klassieke koorrepertoire met ook boeiende zijsprongen naar hedendaagse koorcomponisten. Het parochiale karakter is intussen wat naar de achtergrond verdwenen, al luisteren we toch regelmatig en met plezier een misviering op wanneer ons dat wordt gevraagd.
Een greep uit onze nevenactiviteiten: een jaarlijks koorweekend (tof!), driekoningzingen, (nuttige & aangename) groepsuitstappen, ...

Wij repeteren op dinsdagavond van 20 tot 22 u. in de Mouterij (John Tulpinckstraat 15, Burcht).
Iedereen is welkom. Een basiskennis notenleer en toonvastheid zijn mooi meegenomen. We verwachten niet dat je door zelfstudie goed voorbereid op een repetitie komt ('t is natuurlijk niet verboden), maar we kraken ook niet noot per noot, partij per partij. Dus enige ervaring komt zeker van pas!
Is je interesse gewekt? Kom eens langs op een repetitie of stuur ons een mailtje (contact at vocamuze punt be).


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?