Agenda

Ensemble LidAnn - Anneleen Brabants, altviool - Lidewei Philips, harp

Datum: 08-01-2023 11:30:00
Details:

  

Aangezien de vader van Anneleen Brabants (°1990), Wim Brabants, dwarsfluit doceerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, werd muziek van jongs af met de paplepel ingegoten. Anneleen volgde reeds op zesjarige leeftijd vioollessen. Enkele jaren later werden daar lessen harp, piano en altviool aan de muziekacademie van Kalmthout toegevoegd. Op haar vijftiende trok ze naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut waar ze in 2010 afstudeerde voor altviool als hoofdinstrument en piano als tweede instrument. 

Tijdens haar tienerjaren kwam ze dankzij evenementen als Boombal in contact met folk; een genre dat haar van meet af in de ban wist te krijgen. Talrijke folk stages (zoals de bekende stage voor traditionele muziek te Gooik, de Willy Clancy Summer School in county Clare (Ierland) en de Folk&Jazz stage) onder leiding van o.a. Wouter Vandenabeele,
Luc Pilartz, Toon Van Mierlo, Tcha Limberger, April Verch etc. droegen bij tot de vorming van haar eigen speelstijl op altviool, Ierse harp en piano en voor het leren improviseren, arrangeren en componeren. 

Folk is en blijft haar genre bij uitstek. Haar ervaringen binnen deze wereld resulteren in eigen composities en arrangementen welke erg gesmaakt worden door zowel luisterpubliek als dansers. Anneleen’s composities worden vertolkt door verschillende folkgroepen waar zij actief in meespeelt. Daarnaast blijft Anneleen ook actief binnen de klassieke muziek. Regelmatig wordt ze gevraagd in ensembles op altviool, piano en harp.  

Groepen waar zij vroeger actief musiceerde zijn: Aidreann(nu bekend als Hydrae), Duo Brabants-Bauweraerts en Gotzya. Haar huidige projecten vormen: Cosmo, SINKODE en duo Brabants - Philips. Deze groepen zijn telkens uitgepuurd met eigen repertoire en diepgaande arrangementen met telkens een nieuwe invloed. 

Lidewei Philips is al sinds haar 8ste creatief bezig. Naast harples, nam ze vanaf haar 10de pianoles en vanaf haar 12de zangles. In 2007 slaagde ze voor het kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 2011 haar studies verder zette op het Conservatorium van het Luca School of Arts.
Voor haar eerste master ging ze een jaar op Erasmus bij de befaamde Manja Smits in Zwolle.
In 2016 werd ze master in de harp met grote onderscheiding.

Lidewei volgde al vele masterclasses en workshop bij bekende harpisten en zangers (o.a.Rachel Ann Morgan uit Wales;
Letizia Belmondo uit Italië; Gwyneth Wentink uit Nederland;…)
Tegenwoordig geeft Lidewei zelf harp-, piano- en zangles en combineert ze harp en zang voor diverse concerten.
Zo speelde ze onlangs op de Gentse feesten, stond ze al op het parktheater in Lokeren en meer.
Ze heeft een enorme passie voor Keltische muziek en schrijft ook zelf muziek.
Ze speelt graag samen met andere muzikanten, zoals met haar nieuwe duo met Anneleen Brabants.

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?