Agenda

Gitaarduo Menealo

Datum: 10-07-2022 11:30:00
Details:

  

Een korte bio over het duo:
 
Duo Menealo bestaat uit Inti De Maet en Stein Verrelst en is een muzikale zijsprong van deze beide heren die al jaren in binnen -en buitenland te bewonderen zijn met het 'Four Aces Guitar Quartet'. 
Hun voorliefde voor Latijns-Amerikaanse muziek, gypsy swing, flamenco en andere zuiderse invloeden bracht hen in deze bezetting samen en was reeds op tal van festivalpodia te zien alsook op muzikale opluisteringen, academische zittingen, recepties, trouwfeesten en noem maar op. 
Nu eens intiem, dan weer swingend brengen ze een mix van een bekende en onbekende, beminde en (nog) onbeminde gitaarklassiekers.
 

 

Inti  de Maet begon op zijn zevende met klassieke gitaarlessen aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Eeklo bij Franky Viaene, en zette deze studies verder op het befaamde Lemmensinstituut te Leuven. Hij volgde lessen bij Roland Broux, Johan Fostier, en volgde doorheen de jaren masterclasses bij de grootmeesters Carlo Marcione en Aniello Desiderio.
In 2009 ving hij jazzgitaar studies aan op het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, en volgde lessen bij Hendrik Braeckman, Frederik Leroux en Nic Thys.
Zijn muzikale projecten brachten hem al in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Slovenië, Italië en China, en hij is te horen op albums met onder andere het Four Aces Guitar Quartet, NAYM en Les Mecs du Nord, en op de soundtrack van de Belgische film „Plan Bart”.
Als solist trad Inti al verscheidene keren op met Brussels Philharmonic, onder andere op de World Soundtrack Awards, waar hij „Il Girono del’Ira’ van de film ‚Django Unchained’ uitvoerde, met onder de toehoorders de ondertussen overleden componist van de muziek, Riz Ortolani. In 2015 nam hij de jazzgitaar solo in de Brussels Philharmonic West Side Story productie onder leiding van Wayne Marshall voor zijn rekening.
Hiernaast is Inti bezig met het componeren en arrangeren van muziek, onder andere voor theater ( My Sons, Garageteater Duffel, 2013), muziektheater en projecten.Stein Verrelst
(° 1986) begon zijn gitaarstudies op de plaatselijke muziekschool in zijn geboortedorp Duffel op 8-jarige leeftijd bij Guido Dornheim.

Gedurende deze jaren leerde hij vele genres (klassiek, blues, jazz, pop & rock) beheersen voordat hij klassieke gitaarstudies voortzette aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Roland Broux en Jan Wellens.

Tijdens zijn studies aan het conservatorium en het bijwonen van verschillende gitaarfestivals in Europa, kreeg hij de kans om masterclasses te volgen bij ’s werelds grootste spelers zoals David Russell, Roland Dyens, Anniello Desiderio, Pepe Romero, Johan Fostier, Bill Kanengiser en vele anderen.

Als solist speelde hij vooral concerten in België en Nederland en kreeg hij de kans om regelmatig samen te werken met orkesten als het ‘Brussels Philharmonic’ en ‘De Munt’. Met het ‘Brussels Philharmonic’ nam hij verschillende originele soundtracks op voor Belgische en andere Europese films en heropnames van muziek uit een verzameling Martin Scorcese films zoals ‘The Departed’ en ‘Hugo’. Hij werkte ook samen met het orkest tijdens een live-uitvoering van de film ‘West Side Story’ en is tevens een weerkerende naam tijdens de line-up voor de ‘World Soundtrack Awards’ die elk jaar in Gent worden gehouden en waar hij de kans kreeg om het podium te delen met bekroonde componisten als Jeff Beal (House of Cards), Sean Callery (Homeland), Riz Ortolani (Django Unchained), Jeff Russo (Fargo) en anderen.

Naast orkestwerk werkte hij ook mee aan de Europese creatie van Glenn Branca’s (Sonic Youth) ‘Hallucination City’, een werk voor 100 elektrische gitaren.

Hij speelde ook in verschillende musicals (Cats, West Side Story, Jesus Christ Superstar, …) en is actief in enkele coverbands.

Als kamermusicus is hij vooral actief bij het ‘Four Aces Guitar Quartet’, een ensemble dat reeds optrad in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Georgië, Oekraïne, Slovenië, de Verenigde Staten en China.

Ze namen tot dusver vier albums op die regelmatig op klassieke radiostations in Europa worden gespeeld, werkten samen met Grammy-bekroonde componist en gitarist Andrew York en wonnen zelf verschillende prijzen in kamermuziekwedstrijden in België, Italië, Duitsland en Frankrijk.

Het kwartet wordt sinds 2015 gesteund door de Franse snarenfabrikant ‘Savarez’.

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?