Agenda

Herdenking Louis Godon - Koor Salve o.l.v. Stefan Willems - Cristel De Meulder Sopraan - Bert Mees Trompet - Guido Van der Veken en Elke Godon Orgel.

Datum: 23-10-2022 11:30:00
Details:

 

  

Cristel De Meulder  behaalde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen de Eerste Prijs Kamermuziek en het Hoger Diploma voor Zang. Aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel behaalde ze haar Meestergraad. Zij heeft zich gespecialiseerd in klankgeoriënteerd zingen bij Lut Lemmens en Ingrid Voermans (NL) van het “Lichtenberger Institut für Gesang und Instrumentalspiel” (D). Cristel De Meulder geeft les aan de Academie voor Muziek en Woord van Hemiksem (Antwerpen). Zij is de stichter/dirigent van het damesensemble ‘Voces Aequales’ en dirigent van het Illuciakoor uit Puurs. 
Als lid van het Currende Consort o.l.v. Erik Van Nevel trad zij meermaals solistisch op. Geregeld verleent zij haar medewerking aan het hedendaagse ensemble ‘Aquarius’ o.l.v. Marc De Smet. Zij creëerde mee de kantate en opera ‘Aquarius’ van Karel Goeyvaerts en ‘Treurlied om Kayano’ op tekst van Marcel Pira, getoonzet door Noor Sommereyns. Met deze productie ging zij in november 2007 naar Japan (o.a. Osaka, Nagasaki, Hiroshima, Tokyo). 
Met de organist/clavecinist Jan Van Mol musiceert zij sinds 1995. Hun programma’s voor orgel en zang worden reeds vele jaren fel gewaardeerd over heel Europa, de Fillippijnen (‘Bamboo Organ Festival’ te Las Piñas), in Zuid-Amerika en Azië. In 1998 richtten zij samen de vzw Calcant (www.calcant.be) op. Naast de boeiende orgelprojecten is er een grote vocale inbreng.
Samen met de Nederlandse pianist/organist Ad van Sleuwen hebben zij een programma met originele muziek voor zang, harmonium en piano. Cristel De Meulder werkt nauw samen met de Internationale Vriendenkring Anton van Wilderode (www.antonvanwilderodeinternationaal.be). Met de dichteres Beatrijs Van Craenenbroeck heeft zij een programma met poëzie begeleid door piano of gitaar. Zij heeft ook een programma met begeleiding van kanklès. Hiervoor werkt zij samen met de Litouwse muzikante Kristina Kuprytè.
Cristel De Meulder is artistiek leider over het Artiestenfonds dat werkzaam is in de St.-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen. (www.artiestenfonds.be). Zij werkt mee aan de programmatie van de Feugère-orgelconcerten in de St.-Martinuskerk te Kontich. Vrijblijvend inlichtingen : info@sopraan.eu – 0495/54.29.31 

Het koor Salve 
 

Salve is een gemengd volwassenenkoor, opgericht in 2021. Ons repertorium is religieus-spiritueel, en gaat van zeer oud tot net gecomponeerd, van zeer bemind tot volledig onbekend. Wij zijn een groep van zo'n 30 enthousiaste zangers, voornamelijk uit Zoersel en Malle (Antwerpse Kempen). Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding. Iedereen is welkom, met gelijk welke muzikale kennis of ervaring.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?