Agenda

Stichting Robus Foundation - Warre Dendievel, trompet & Kristien Devolder, piano

Datum: 09-10-2022 11:30:00
Details:

 

De piepjonge 14 jarige trompettist Warre Dendievel heeft op 25 april de 1e prijs gewonnen bij het prestigieuze Nederlandse Prinses Christina Klassiek Concours. Op het podium van de grote zaal van cultuurgebouw Amare in Den Haag kreeg hij zijn prijs uitgereikt door H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden. 

De jury, onder leiding van juryvoorzitter en dramatisch sopraan Francis van Broekhuizen, sprak mooie woorden over het finale-optreden van het talent uit Hoboken dat de zaal in vervoering wist te brengen met zijn virtuoze trompetspel. In totaal zes finalisten traden op in de finale.
Ze doen mee in verschillende categorieën. Er waren finalisten vertegenwoordigd uit categorie 1 (12 t/m 14 jaar) en categorie 2 (15 t/m 19 jaar, zang t/m 21 jaar). Warre won in categorie 1. Hij mag onder andere een optreden in het Koninklijk Concertgebouw en tijdens Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam. Leuk detail; Warre komt uit een muzikale familie. Zijn broer Jappe werd in een eerdere editie van het concours ook prijswinnaar. Tijdens de finale werd Warre op de piano begeleid door zijn moeder.

Kristien Devolder volgde piano, viool en kamermuziek in Kortrijk en werd laureate van verschillende wedstrijden, zoals Jong Talent, de Bachwedstrijd, en Pro Civitate. Ze behaalde Eerste Prijzen voor viool bij Rudolf Werthen aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, en piano bij Levente Kende in het Lemmensinstituut in Leuven.

Als violiste was ze 25 jaar actief in het Collegium Instrumentale Brugense, waarmee ze heel wat cd opnames maakte, en concerten speelde in binnen- en buitenland. De liefde voor pianobegeleiding ontstond al toen Kristien als kind haar medeleerlingen viool spontaan ging begeleiden in de vioolklas, en werd een echte roeping die resulteerde in een fulltime pianobegeleiding aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge.

De liefde voor muziek geeft ze door aan haar 5 muzikale zonen, die ze ook vaak aan de piano begeleidt.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?