Agenda

Stichting Robus Foundation David Poskin, cello

Datum: 21-08-2016 11:30:00
Details:                          

 

 

 

De 22-jarige jonge vlaming, cellist,  David Poskin uit Denderhoutem won in maart 2015 de eerste prijs op de prestigieuze internationale wedstrijd voor jonge virtuozen in Sofia (Bulgarije).

In de finale moest hij het opnemen tegen een jonge Duitser en een Hongaarse, maar die bleken een maat te klein voor de charismatische David Poskin. Dat besliste een internationale jury met grote namen als o.a. Vladimir Perlin (Minsk), Stefan Popov (Guildhall School of Music, London), Romain Gariaud (Parijs).

De jonge cellist begon zijn cello opleiding op driejarige leeftijd bij Claudine Steenackers. Hij was net 14 jaar oud toen hij op het Conservatorium van Brussel werd toegelaten als jong talent in de klas van Edmond Baert en Didier Poskin. David Poskin volgde Masterclasses bij bekende pedagogen als Walter Grimmer, Jerôme Pernoo en meer recent bij Laszlo Fenyo en Claudio Bohorques. Hij won al een aantal nationale en internationale prijzen in competities tot 18 jaar…

Op 6 maart was hij hier in België nog te horen tijdens het openingsconcert van het Arte Amanti Festival, samen met pianist Luc Devos.

Poskin bereidde de wedstrijd in Sofia voor met de steun van zijn mentor Leonid Kerbel, pedagoog aan het Conservatorium van Brussel en de Royal College of Music in Londen.

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
uit de solo cello sonate ‘Grave’        Eugène Ysaye

NA DE 1ste LEZING
uit de solo cello sonate ‘Intermezzo’  Eugène Ysaye

NA DE 2de LEZING
uit de solo cello sonate ‘In modo di recitativo       Eugène Ysaye

TIJDENS DE OFFERANDE
uit de solo cello sonate ‘Finale’       Eugène Ysaye

TIJDENS DE COMMUNIE
uit de 3de cello suite ‘Sarabande’      Johan Sebastian Bach

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
uit de 3de cello suite ‘Prelude’           Johan Sebastian Bach

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?