Agenda

Kristin Meerts, blokfluit - JeongSun Goo, viool - Stefan Verberckmoes, orgel

Datum: 27-02-2022 11:30:00
Details:

Kristin Meerts kreeg haar opleiding aan de Rijksmuziekacademie te Antwerpen en nadien aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium. Zij volgde diverse mastercourses blokfluit in binnen- en buitenland (o.m. Ringve Summer course in Trondheim). Zij combineerde de studies van hedendaagse geschiedenis met filosofie (UAntwerpen en KULeuven) en is docent actualiteit en filosofie aan de AP Hogeschool.

Zij bleef steeds op niveau muziek beoefenen, en zong in talrijke projectkoren, o.m. bij Thesaurus Musicus van Kamiel Cooremans en Octopus van Bart Van Reyn.

Als blokfluitist is zij actief in diverse ensembles voor barokmuziek en bij kooroptredens. Zij houdt van “Long Life Learning” en laat zich als blokfluitist perfectioneren door Marleen Leicher, o.m. in improvisatietechnieken van de barok.

JeongSun Goo speelde op jonge leeftijd als soliste met verschillende symfonieorkesten in Zuid-Korea. Tijdens haar studie viool aan de Ehwa universiteit in Seoul werd haar interesse voor kamermuziek gewekt. Ze behaalde haar Masterdiploma kamermuziek in 2005 aan het conservatorium in Rotterdam bij Ilya Grubert en Thijs Kramer.

Diverse masterclasses in de VS, Finland, Oostenrijk en Italië van bekende violisten hebben haar vioolspel verder verfijnd. JeongSun is lid van verschillende kamermuziekgroepen (zowel barok als klassiek) en is sinds 2008 concertmeester van het strijkersensemble Entente Cordiale.

Stefan Verberckmoes leerde op jonge leeftijd op eigen houtje orgel spelen. In 1989 gaf hij zijn eerste concert in de Antwerpse Sint-Joriskerk, waar hij destijds de hoogmissen op feestdagen opluisterde. Van 1992 tot 2018 was hij begeleider van het Koninklijk Familiakoor Elsdonk uit Edegem, waarmee hij onder andere de Missa Sagrada Familia van Sebastiaan van Steenberge voor vierstemmig koor, strijkers en orgel uitvoerde, die aan hem werd opgedragen. Stefan is momenteel als organist verbonden aan de Sint-Benedictuskerk in Mortsel.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?