Agenda

Lien Saey, zit in quarantaine zij wordt vervangen door sopraan Giuliana Chavez - Christiana Zhu, piano.

Datum: 23-01-2022 11:30:00
Details:

          

Giuliana Chavez, is bereidt haar plaats in te nemen Zij doet haar master's voor stem in het Conservatorium van Antwerpen. 


Al op jonge leeftijd was Lien Saey gefascineerd door alles wat met kunst te maken had. Zo volgde ze de masteropleiding Muziektheorie en schriftuur aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar ze vakken volgde zoals piano, harmonie en contrapunt, fuga en compositie, zang en koordirectie. In 2017 studeerde ze af als Master of Arts in music. In 2018 behaalde ze het diploma voor de specifieke lerarenopleiding in de kunsten.

Momenteel volgt Lien een extra masteropleiding voor koordirectie aan het Conservatorium van Antwerpen, om zich verder te vervolmaken als zangeres en dirigente. Daar volgt ze o.a. lessen directie bij boegbeelden Luc Anthonis en Wim Hendrickx en zang bij Valerie Vervoort en Dorine Mortelmans.
Sinds 2019 is ze dirigente van het koor Vagantes Morborum in Brugge. Daarnaast is ze multi-instrumentaliste, zangeres en componiste bij het muziektheater ‘Ma vie de basket’. Ze treedt op als soliste en koorzangeres en zong reeds concerten met koren zoals Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick en VOCES 8, in binnen- en buitenland (Engeland, Duitsland, Zwitserland…).
Van 2017 tot 2019 was Lien een vaste waarde in BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor o.l.v. Maria Van Nieukerken en Joris Derder. Zij gaven reeds concerten in BOZAR, Odegand (Gent festival van Vlaanderen), MIM in Brussel…

Christiana Zhu studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen behaalde postgraduaat voor Kamer muziek in 2022 haar postgraduaat Concert solist piano in 2021. Aan de Don Wright Faculty of Music at Western University behaalde zij haar Bachelor of Music cum laude in pianouitvoering (2013-2017) en haar Masters in literatuur en piano uitvoering in 2020.
Christiana volgde Master class bij Stewart Goodyear - Don Wright Faculty of Music at Western University.

Zij begeleide verschillende koren en orkesten en behaalde 1ste en 2de prijzen in competities zoals:
2006: The Kiwanis Music Festival of Greater Toronto – Junior Piano Concerto, 1st Award & Best of Class
2008: Arts Richmond Hill Music Festival, Grade 11 List A, 2nd Award
2010: Markham Music Festival – ARCT Studies, 1st Award
2011: The Kiwanis Music Festival of Greater Toronto – Piano Solo: Open - Chopin Etudes, 1st Award
2012: The Kiwanis Music Festival of Greater Toronto – Concerto for Piano & Orchestra – Romantic or Modern, 2nd Award


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?