Agenda

Dubbelkwartet G-Groot o.l.v. Caspar Rodijk

Datum: 26-06-2022 11:30:00
Details:

 

 

We zijn acht enthousiaste zangers/zangeressen die elkaar hebben gevonden en repeteren wekelijks voor diverse zanggelegenheden. Zo organiseren wij zelf concerten, maar we worden ook veelvuldig gevraagd om medewerking te verlenen bij diverse gelegenheden.

Ons repertoire is hoofdzakelijk klassiek-religieus getint. Van Dowland tot Lauridson met heel veel daar nog tussen in. Maar ook uitstapjes naar de ‘lichte’ muziek worden door ons niet geschuwd. We proberen een zo authentiek mogelijke uitvoering na te streven. Bach is geen Brahms en vraagt dus om een andere benadering en zangwijze. Ons dubbelkwartet heeft daar aandacht voor.

We hebben het afgelopen jaar onder andere het Requim van Fauré uitgevoerd, de Deutsche Messe van Schubert en het Gloria van Vivaldi en de Gregoriusmis geschreven door onze eigen dirigent Caspar Rodijk.

Onze doelstelling is steeds het hebben van plezier bij het zingen, maar zeker ook om de schoonheid en de magie van het onaanraakbare in de klank op te zoeken en te mogen ervaren. Als dat lukt geeft het telkens weer een enorme kick. Nog mooier wordt het als die kick kan worden gedeeld en worden doorgegeven aan de luisteraar. Soms is het flink hard werken voor zowel de wat meer ervaren als de minder ervaren zangers/zangeressen binnen onze groep, maar we hebben allemaal de drijfveer om er telkens weer iets moois van te maken en het publiek wederom een fantastisch concert voor te schotelen. We leggen de lat hoog en streven ernaar de bovenkant van de lat aan te raken.

Onze dirigent, Caspar Rodijk uit Mariënheem, geeft ons allemaal het vertrouwen dat elk individueel lid nodig heeft. Prachtig om dat te mogen ervaren. Hij is mede de reden om er elke week weer enthousiast voor te gaan. ‘Het komt allemaal goed!" Dat zijn zo langzamerhand zijn legendarisch geworden woorden. Met die woorden lijkt het of ons dubbelkwartet G-Groot telkens weer akkoord gaat. Wij hebben er namelijk telkens weer alle vertrouwen in dat de positief geïnvesteerde energie zich uiteindelijk uitbetaalt in een mooi concert.

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?