Agenda

HOOGFEEST van PASEN Cantabile (Hove) en vocAmuze (Burcht) o.l.v. Dimitry Goethals m.m.v. Arne Van Handenhoven, orgel

Datum: 17-04-2022 11:30:00
Details:

Gemengd koor Cantabile uit Hove begon in 1982 met een jeugdig enthousiasme en nieuwsgierigheid naar wat we met onze stemmen konden realiseren. 
Vele jaren later zijn we uitgegroeid tot een concertkoor waarin we alle stijlen en componisten aandurven.

Op onze concerten proberen we in functie van de liederen de juiste atmosfeer te creëren. De volledige akoestische ruimte wordt benut waardoor we letterlijk en figuurlijk een koor in beweging zijn.
We willen de luisteraar blijven verrassen, niet alleen met het oor maar ook met het oog en tot in het hart....
Regelmatig zingen we met groot orkest een concertante mis in de prachtige Sint-Pauluskerk van Antwerpen.
We zijn een hechte groep van mensen, verbonden door de liefde voor muziek. Het samen zingen blijft voor ons een onuitputtelijke bron van geluk.

Onze droom blijft jullie nog heel lang te mogen bekoren met onze concerten.

vocAmuze is de nieuwe naam voor het Gemengd Sint-Ceciliakoor uit Burcht. Niet om radicaal te veranderen, maar wel om ons koor een hedendaagse meerwaarde te geven.
Het koor in zijn huidige gemengde vorm is ontstaan in 1967 uit het toenmalige plaatselijke mannenkoor. Het "Gemengd Sint-Ceciliakoor", zoals het koor van zijn ontstaan tot in 2004 heette, heeft al een heel aantal dirigenten gekend: Dries De Kindt, Dirk Van Croonenborgh, Erik Demarbaix, Willem Van de Weerd, Frank De Moor, Philippe Benoit en (de huidige dirigent) Dimitry Goethals.vocAmuze brengt minstens één maal per jaar een groot (thema)concert, al dan niet in samenwerking met een ander koor.

Als liefhebberskoor heeft vocAmuze veel oog voor het sociale aspect van het koorzingen, maar streeft het tegelijk naar kwaliteit en degelijkheid. Momenteel telt het koor zo'n 45 leden.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?