Agenda

Nicole De Paepe, pianiste-componiste - Ria Van Bortel, sopraan - Anne Van Reeth, mezzo

Datum: 27-03-2022 11:30:00
Details:

 

 Muziekensemble 

Nicole De Paepe, Pianiste – componiste 
Met vocaal duo: Ria Van Bortel en Anne Van Reeth 

Samen worden zij reeds meerdere jaren gevraagd voor concerten en het opluisteren van vieringen zoals in het kasteel van Schoten, voor namiddagconcerten in Boom, Hoboken, Antwerpen, Aarschot, huis Mortelmans in Antwerpen, in de kerken Carolus Borromeus, Heilige geest, Sint Andries, OLV Middelares Berchem en vele andere. 

Ria Van Bortel – sopraan, kreeg de zangmicrobe te pakken toen ze lid werd van het koor Helicon. Ze startte een zangopleiding aan de Muziekacademie te Antwerpen. Hier behaalde ze het getuigschrift hogere graad zang en vocaal ensemble in de klas van Solange Collard. Later volgde ze zangles bij Arnaud Dufrasne en lyrische kunsten bij Christiane Lemaître en André Grégoire. Ze was een enthousiaste medewerkster aan de producties van de zangklas van Solange Collard in het EWT-theater te Deurne.Ze heeft op haar repertoire scenes uit Lohengrin, die Zauberflöte, Dido en Aneas, The medium, Dialogues des Carmélites, …Als koorzanger nam ze regelmatig deel aan projecten van het Vocaal collectief o.l.v Jaak Gregoor.Momenteel zingt ze bij het Philharmonisch koor van Antwerpen en gaat met plezier in op de vraag om vieringen op te luisteren. 

Anne Van Reeth – Mezzo-Sopraan/alt, behaalde in 2003 het diploma zang en vocaal ensemble met grootste onderscheiding aan de Muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs te Antwerpen bij Solange Collard. Van 1987 tot 2013 zong zij bij het Philharmonisch Koor van Antwerpen waar zij ook als soliste haar medewerking verleende. Bij concerten van het dameskoor Camerata Vocale o.l.v. Maria Michel was zij een graag gehoorde soliste. Zij wordt gevraagd voor het opluisteren van vieringen, zowel kerkelijk als profaan. Zij brengt programma's met verscheidene thema's en genres: lied o.a. Vlaams kunstlied, operette, opera aria's, oratorium, Schubertiades, Frans repertoire, barok -, Wiener- en kerstconcerten. Zij blijft haar duet repertoire uitbreiden onder coaching van Mevrouw Maria Michel. 
a.vanreeth@skynet.be

Nicole De Paepe, pianiste-componiste,
start op 8-jarige leeftijd haar muziekopleiding te Borgerhout. Ze behaalt er o.a. in 1974 een onderscheiding op de Gunther-wedstrijd te Brussel en in 1977 haar diploma graad uitmuntendheid met grootste onderscheiding en toekenning van de regeringsmedaille. 

Op 14-jarige leeftijd studeert ze verder aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen waar ze later van 1979 tot 1994 als docent praktische harmonie werkzaam is. 
Na een carrière als freelance pianiste, legt ze zich meer toe op het creëren van eigen composities waarbij ze de artistieke leiding neemt in gevarieerde solorecitals, die zeer enthousiast onthaald worden door het publiek. 
Sinds 2007 tot heden is Nicole De Paepe vaste pianistbegeleidster van vele zangkoren zoals het Philharmonisch koor van Antwerpen, Cantabile Hove, Alma Musica, Don Bosco Hoboken. 

Bezoek zeker ook haar website: www.nicoledepaepe.be of facebookpagina en beluister haar composities op Spotify en you tube

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?