Agenda

Pedro Cuadrado, tenor (E) - Matthias Müller (D), orgel

Datum: 06-03-2022 11:30:00
Details:

 Pedro Cuadrado kon wegens ziekte niet komen Cristel De Meulder heeft hem vervangen.

De Sevillaanse tenor Pedro Cuadrado studeerde aan het conservatorium van zijn stad en aan het conservatorium in Palma de Mallorca.
Hij volgde nadien o.a. les bij Victoria de los Angeles en aan het Mozart Conservatorium in Augsburg. In 1995 won hij de prijs voor jonge solisten ‘Eduardo Torres’ in Sevilla.
Matthias Müller en Pedro Cuadrado hebben elkaar leren kennen in het Mozart Conservatorium. Sinds dan werken zij reeds jaren samen met concerten in Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk.

Pedro Cuadrado wordt in Sevilla geregeld gevraagd voor operaprojecten. Hij geeft les aan de muziekacademie te Olivares en in Sevilla aan de ‘Asociación Sevillana Para La Educación musicale’.

Enkele jaren geleden was hij te horen in de Misa Criolla van A. Ramirez ter gelegenheid van een jubeljaar van het Artiestenfonds.

Matthias Müller, organist, harmonist, harpsichordist, pianist, koordirecteur en componist en ook sinds 1986 professionele renovatie / reparatie van kerkorgels en harmoniums, dat is ook zijn werk. In zijn 40 jaar als organist en voorzanger weet hij wat er nodig is voor orgelrevalidatie en welke werkzaamheden aan een instrument nodig of overbodig zijn. Alle orgels die hij in de loop der jaren heeft gerestaureerd, zijn foutloos door de experts goedgekeurd. 
Hij gaf regelmatig recitals met de Sevillaanse tenor Pedro Cuadrado (Teatro de la Maestranza).
Vanaf 2010 artistiek directeur van de internationale Clavierfestivals op het kasteel van Hundisburg. 

Homepage:www.matthiasmüller.org - www.harmoniumservice.eu - www.max-drischner.de -www.festimusical.com - www.rühlmannorgel.de - www.elcaminomusical.info
Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?