Agenda

Wim Brabants, traverso en blokfluit; Luc Torremans, barokfagot

Datum: 09-01-2022 11:30:00
Details:

Wim Brabants genoot zijn opleiding aan de con­servatoria te Antwerpen, Gent, Brussel en Den Haag bij onder­meer Frans Vester en Barthold Kuijken. Van 1977 tot 2015 doceerde hij dwarsfluit en kamermuziek aan LUCA, campus Lemmens.
Onder zijn impuls ontstonden diverse barok- en kamermuziekensembles die zich specializeren in de uitvoering van 18de en 19de-eeuwse muziek, vertolkt op authentieke instrumen­ten, zoals 'Le Plaisir des Dames', ‘La Fonte Barocca' en ‘Quadro Viegas’. Verder maakte hij ook deel uit van diverse buitenlandse ensem­bles voor oude muziek, zoals 'Concert Royal Köln' (vele optre­dens in Duitsland, waaronder de 'Arolser Barock-Festspie­le') en 'Lauto mobile' (Saarbrücken). Ook was hij fluitist in het Duitse barokorkest 'Collegium aureum' (concerten in Keulen, Basel, Zurich en Gent), het 'Consortium Antiquum' en 'Musica Polyphonica', waarmee hij verschillende cd-opnames realiseerde en voor belangrijke buitenlandse concertorganisaties optrad (Frankrijk, Duitsland en Zwitserland). 
Zijn speurtochten naar vergeten muziek uit de 18de eeuw leidde o.m. in 1992 tot de ontdekking van drie blokfluitsonates van graaf Unico Wilhelm Van Wassenaer. 
In 2015 ontdekte hij een tot dan toe onbekend fluitconcerto van Pierre Gabriel Buffardin.  Website: www.flandriarte.be

 
 

Na zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen vervolmaakte Luk Torremans zich aan het Konink­lijk Muziekconservatorium te Den Haag en aan de Liszt-Academie te Budapest.

Luk Torremans is deskundige inzake de Kodály-methode, een Hongaars onderwijssysteem om kinderen op een spontane en natuurlijke wijze muziek aan te leren.

Hij verleent zijn medewerking aan talrijke festivals in bin­nen- en buitenland en is een veelgevraagd fagottist in kamer­muziekensembles en barokorkesten.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?