Agenda

Stichting Robus - Pablo Laporev, cello - Augustin Tjampens, piano

Datum: 10-10-2021 11:30:00
Details:

 

Pablo Argemiro Laporev volgde zijn eerste cello lessen met zijn vader, Ilia Yourivich Laporev (1ste cellist van Orchestra Philharmonie Luxemburg) en de Wit-Russische professor Vladimir Perlin (cello professor aan de Musica Mundi School Waterloo). Tussen 2012 en 2019 studeerde hij aan het Koninklijke Conservatorium van Antwerpen met France Springuel en Justus Grimm. In 2019 woonde hij in Besançon, Frankrijk gedurende vier maanden om lessen te volgen met Hans Mannes (voormalige student van Maurice Gendron en Pierre Fournier). Hij heeft ook masterclasses gevolgd met Jérôme Pernoo, Gustav Rivinius, Troels Svane en Wolfgang Emanuel Schmidt. 

Hij nam deel aan verschillende concours zoals de Concours Luxembourgeois (1ste prijs), Jonge Solisten aan Zee en de 2020 Belgium Cello Society Cello Competition. Hij nam ook deel aan festivals zoals de Brussels Cello Festival en de Young Masters concertencyclus in Antwerpen. Hij heeft desgelijks podia gedeeld met internationaal gerenommeerde artiesten zoals Jan Vogler, Jens-Peter Maintz, Mischa Maisky en Victor Julien-Laferrière. 

Sinds 2020 studeert hij aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln met Professor Johannes Moser. Hij speelt op een cello gemaakt door een anonieme Oostenrijkse luthier die dateert uit ca. 1800.

Augustin Tjampens is een Belgische pianist geboren op 14 december 2001 en vond al snel passie voor muziek, vooral voor piano waar hij zijn allereerste les piano op zijn 9 jarige leeftijd in de muziekacademie van dilbeek bij Thessy Chen volgde. Daar behaalde hij in 2020 zijn diploma met grootste onderscheiding. In 2017 begon hij te studeren in de kunsthumaniora te Brussel en volgde pianoles bij Hiroko Fukushima en Jan Lust. Hij heeft als laatst masterclass in talent Music summer course op 2021 in Brescia (Italie) gevolgd bij Jan Michiels waar hij met hem in het conservatorium van Brussel verder studeert.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?