Agenda

Joannes Thuy & Luc Martens, blokfluit

Datum: 05-09-2021 11:30:00
Details:

   

Luc Martens bas, volgde een zangopleiding bij Greetje Anthoni, en studeerde hij muziekgeschiedenis bij Boudewijn Buckinx aan het Conservatorium te Antwerpen. (Eerste prijs 1983).

Als koorzanger maakte hij deel uit van het Halewyn-koor o.l.v. Michaël Scheck, de Capella Sancta Michaelis en Currende o.l.v. Eric Van Nevel, Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick, Reinhard Goebel en Sigiswald Kuyken, Il Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht, Anima Aeterna o.l.v. Jos Van Immerseel, de Capella Brugensis o.l.v. Patrick Peire en het Radiokoor. Met deze ensembles nam hij deel aan talrijke CD-opnames en concerten in binnen- en buitenland. Met enkele collega’s uit deze ensembles richtte hij het vocaal kwartet “La  Passeggiata" op, dat zowel a capella als met pianobegeleiding vooral romantische muziek brengt.

Als solist trad hij op in werken van o.a. Bach, Mozart, Schubert, Grieg, Ryba, Charpentier en Fauré met diverse amateurkoren.

Sinds september 2002 dirigeert hij het Koor Melos in Melsele en sinds september 2003 het St-Gregoriuskoor, nu Cantagilli, in St-Gillis-Waas.

Joannes Thuy (°1950) studeerde o.m. aan het Lemmensinstituut te Leuven (B), de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen (B), en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen (B). Hierna studeerde hij Muziektherapie bij Ad Haans in Venray (NL).
In de USA (UCLA) behaalde hij een Master’s Degree (M.A.) in Musicology, op een proefschrift over “Filmmuziek”, en promoveerde er later tot Doctor (Ph.D.) in Musicology & Psychology of Music op een proefschrift over “De Invloed van Muziek op de Menselijke Hersenen en het Geheugen”.
Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, studeerde hij verder bij Gijsbert Kok en Frans Haagen en behaalde hij cum laude het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.

Joannes Thuy was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen en even lang Senior Producer, Hoofdredacteur en Projectleider bij de Belgische Radio & TV.

Als Muziektherapeut werkte hij enkele jaren in de psychiatrische klinieken van Venray (NL) en Sint-Niklaas (BE). Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel). Joannes Thuy is sinds 1996 Gastprofessor aan de Universiteit Gent (B) waar hij in de Vakgroep Communicatiewetenschappen o.m. Filmmuziek en Audiovisuele Beroepstechnieken doceert.

Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek. 
In Nederland bespeelt Joannes regelmatig de beiaarden van Den Haag (Vredespaleis),  Scheveningen en Amersfoort, en in België is hij beiaardier van Temse. In de USA is hij tweemaal per jaar gastbeiaardier in Dallas, Texas. 

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?