Agenda

Nicole De Paepe, piano

Datum: 04-07-2021 11:30:00
Details:

 Nicole De Paepe werd geboren te Antwerpen. Aangetrokken door de muzikale bezigheden van haar vader en haar grootmoeder, startte zij op 8-jarige leeftijd haar muziekopleiding te Borgerhout. Ze behaalde een onderscheiding op de Guntherwedstrijd te Brussel, en de graad uitmuntendheid met toekenning van de regeringsmedaille. 

Op 14-jarige leeftijd werd ze aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen toegelaten. Vijf jaar later, nog tijdens haar studies, werd ze er reeds als docent van praktische harmonie gevraagd. 

Nicole bouwt als solo pianiste een veelzijdige carrière op met uiteenlopende opdrachten. Ze begeleidt ook vele solisten klassieke muziek in binnen- en buitenland, verzorgt de muzikale begeleiding bij repetities en concerten van het Philharmonisch koor van Antwerpen, Alma Musica Borgerhout, Don Boscokoor Hoboken, Cantabile Hove, e.a. zangkoren en werkt met artiesten in allerlei genres zoals Franse Chanson, operette en belcanto, cabaret tot zelfs een artistiek programma met illusies en goochelen. Ook aan het kerkorgel wordt Nicole De Paepe regelmatig gevraagd om te spelen zoals in Maria Middelares Berchem, Sint-Jacobs -, Heilige Geest -, Sint-Andries Antwerpen, en vele andere kerken. 

Meer en meer legt ze zich toe op het creëren van eigen composities die ze zelf vertolkt in gevarieerde solorecitals. Hierdoor krijgt ze ook compositie opdrachten voor diverse kunstprojecten en treedt o.a. op met de tentoonstelling van Channel als vrouwelijke pianiste-componiste, tijdens de gulden ontsporing 11 juli te Brussel, in Galerie Utrecht in Nederland, vele culturele centra en verschillende privé concerten. 

Er werden ook cd’s opgenomen met haar composities. 

Door haar interesse in verhalen en legendes van Antwerpen creëert Nicole De Paepe nieuwe composities zoals Brabo en Antigoon en Lange Wapper. 

‘Nello en Patrasche’, één van haar jongste creaties kan je binnenkort ontdekken tijdens een reeks vertelrecitals in samenwerking met Nello’s droomgenootschap vzw. 

Nicole De Paepe schrijft voornamelijk voor piano, maar ook voor andere instrumenten en zangstem. Achter haar composities schuilt er steeds een duidelijk herkenbaar gevoel, thema of verhaal, dat je persoonlijk meesleept in een wereld vol emoties. Hedendaagse elementen gaan hier onopvallend samen met vloeiende harmonische melodieën. 

Maar zoals ze zelf zegt, wat betekent een biografie! Muziek moet je beluisteren, dus met deze wensen wij u alvast veel luistergenot. 

Bezoek zeker ook haar website: www.nicoledepaepe.be en volg haar op Spotify, facebook, you tube

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?