Agenda

Live streaming Artiestenmis - Hilde van Hoijweghen, cello - Jef Van Boven, traverso - Marie-Ange Boost, orgel/ clavelcimbel

Datum: 07-03-2021 11:30:00
Details:

 

Hilde van Hoijweghen
Speelt cello.

Studeerde cello, pedagogie en muziekgeschiedenis aan de muziekacademie van Antwerpen-Merksem en aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen . Hilde  was actief in verschillende Antwerpse muziekscholen en koren en musiceert nu als celliste in het salonorkest “Entr’Acte”, het Quatuor “Helicon” en het “Spinetti consort”.
Daarnaast werkt zij voor het Bisdom Antwerpen in de diaconie.

Jef Van Boven studeerde aan de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Brussel, behaalde eerste prijzen fluit, kamermuziek, hafabradirectie en volgde vervolmakingscursussen in België, Joegoslavië, Nederland, Polen en Zweden. Naast deze muzikale opleiding kreeg hij zijn technische opleiding aan het Technicum in Antwerpen en het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (CMB) in Puurs.In november 2018 vatte Jef een nieuw project aan: het bouwen van zijn 14de instrument én van het allereerste klavecimbel dat is gebaseerd op het Andreas Ruckers-klavecimbel (ca.1605). Het is het oudste bekende klavecimbel van Andreas en in die zin een echt jeugdwerk, maar dan wel één waarin alle Ruckers-kwaliteiten al volop aanwezig zijn. Het bouwproces is niet eenvoudig: het instrument uit 1605 werd mettertijd aangepast en geraakte wellicht al in de 18de eeuw beschadigd. Het klavier werd niet overgeleverd. In januari 2021 legde Jef Van Boven de laatste hand aan dit bijzonder project. Het klavecimbel dat zij zullen meebrengen en bespelen is het gloednieuwe instrument dat Jef zelf gebouwd heeeft. De Artiestenmis krijgt hiervoor de primeur.
Binnen afzienbare tijd zal dit instrument ook in het Vleeshuis te horen zijn.

Marie-Ange Boost studeerde orgel en klavecimbel bij S.Deriemaeker en J. Van Immerseel aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.
Na het behalen van haar diploma’s was ze in hetzelfde instituut werkzaam als docent orgel, muziekanalyse en pedagogie.
Ze concerteerde in verschillende Europese landen en Japan. 
In 1993 onderbrak ze haar loopbaan en ondernam ze samen met haar echtgenoot een zeilreis rond de wereld. 
Na haar terugkeer in 2000 hernam ze haar muzikale activiteiten en momenteel werkt ze freelance bij verschillende ensembles waaronder 
het Antwerps Barok Ensemble, het Antwerps Collegium Musicum, het Modern Barock  Ensemble.

 
 

U kunt de mis live volgen door vanaf 11u15 te klikken op deze link.Ook achteraf kijken blijft mogelijk via dezelfde link.

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?