Agenda

PINKSTEREN - Gemengd koor MUSICA NOVA uit Boom o.l.v. Jeroen Keymeulen - Liesbeth Baelus & Kaja Nowak, viool - Frans Vos, altviool - Steven Caeyers, cello - Ben Van Nespen, orgel

Datum: 15 2016 11:30 tot 21 2024 22:05
Details:

 

MUSICA NOVA

Alles begint voor Musica Nova in 1965 met  een pas van het conservatorium afgestudeerde, ambitieuze jonge dirigent. Roger Leens ronselt zijn eerste zangers bij een aantal families in het  Boomse  en bouwt de volgende 40 jaren  een koor uit met een indrukwekkende reputatie en een even indrukwekkend palmares (talrijke opnames, optredens voor televisie, internationale koorwedstrijden).

In 2005 geeft Roger Leens de fakkel door aan Paul Dinneweth, die de tradities van het koor verderzet. Een volgehouden streven naar een hoog artistiek niveau en het programmeren van minder bekende, uitdagende koormuziek zijn daar enkele van. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan hedendaagse koorwerken van eigen bodem.

Enkele hoogtepunten van de laatste jaren zijn de creatie van een nieuw, hedendaags Requiem  (componist Martin Valcke) naast het Requiem van Gabriel Fauré, de zelden uitgevoerde 'Via Crucis' van F. Liszt met Jan Michiels aan de piano, een Frans programma rond een weinig gekende Cantate van Debussy, Lux Aeterna, tekst en muziek rond de Groote Oorlog in samenwerking met een Oxfords en Iepers koor, en Bachs Johannespassie.

Sinds september 2015 staat het koor onder de muzikale leiding van Jeroen Keymeulen. 

Musica Nova bestaat momenteel uit een 45-tal zangers. Elk jaar staat er minstens één concertproductie op het programma. Daarnaast werkt het koor ook aan een repertorium voor speciale gelegenheden, zoals (huwelijks-) vieringen, kerstconcerten en koorwedstrijden. Op de Provinciale Koorwedstrijd van de Provincie Antwerpen prijkt het koor in Eredivisie.

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Bruremarsj        H. Sommero

KYRIË 
Mässa i dalaton - Herre förbarma dig           Olle Lindberg

GLORIA

Mässa i dalaton - Ära vare Gud i höjden      Olle Lindberg

 NA DE 1ste LEZING
Sacred Heart - Ubi caritas III                             Ola Gjeilo

NA DE 2de LEZING
Sommarpsalm                                        Waldemar Ahlen

TIJDENS DE OFFERANDE
Norwegian Lullaby                                   arr. G. Eriksson

SANCTUS
Mässa i dalaton - Helig                               Olle Lindberg

AGNUS DEI
Mässa i dalaton - O Guds Lam                   Olle Lindberg    

TIJDENS DE COMMUNIE
Northern Lights                                                 Ola Gjeilo

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Hvad est du dog skjon                                        E. Grieg


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?