Agenda

< Herdenking Berthe Van Hyfte > Lisa De Rijcke, sopraan & Erik Brabants, piano

Datum: 08-05-2016 11:30:00
Details:

 

Erik Brabants (6 december 1987) begon zijn pianostudies aan de muziekacademie te Kalmthout bij Sarah Verhulst. Hij studeerde in juni 2005 af met de grootste onderscheiding en felicitaties van de jury voor zowel piano als kamermuziek.
Van september 2005 tot 2011 studeerde Erik aan het Lemmensinstituut te Leuven; zijn leraars piano waren Jan Vermeulen en Johan Lybeert. In 2010 behaalde hij aan deze instelling zijn masterdiploma. Kamermuziek volgde hij onder andere bij Makiko Sakai en Marc Tooten.
Hij volgde ook verscheidene masterclasses bij onder meer Dominique Merlet, Daniel Rivera, Raf Rouwet en Norma Fisher. In maart 2009 werd hij laureaat van de driejaarlijkse pianowedstrijd ‘Stephan De Jonghe’ te Aalst.
Erik Brabants speelt regelmatig bij het Brussels Philharmonic, European Philharmonia en Kamerorkest voor Vlaanderen concerten en opnames in zowel binnen- als buitenland. Tevens is hij herhaaldelijk solist bij het kamerorkest Flandriarte met werk voor piano en orkest van onder meer Mozart, Haydn en Chopin. Samen met zijn vader, Wim Brabants, verzorgt hij kamermuziekconcerten met dwarsfluit en piano. Daarnaast werkt hij ook geregeld samen met sopraan/violiste Veerle Van Roosbroeck, sopraan Lisa De Rijcke en bariton Aleksandar Dimitrijevic.
 
 
 
 

Sopraan Lisa De Rijcke werd geboren te Asse op 31 december 1990. Tijdens haar studies aan de Steinerschool in Affligem en later in Gent kreeg ze pianoles van Isabelle Geeurickx aan de Academie August De Boeck. Ondertussen begon ze haar zang studies in 2003 bij Frederik Meireson, aan dezelfde muziek academie. Hierdoor belandde ze bij kamerkoor Vivace en het consort Rosario, beiden onder leiding van Frederik Meireson. In 2008 werd ze tweede laureaat bij Dexia Classics. Sinds 2009 volgde ze zangles aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Dina Grossberger en Gerda Lombaerts. Daarnaast volgde ze masterclasses bij o.a. Jard van Nes, Tineke Van Ingelgem, Lena Lootens en Maarten Koningsberger. In de zomer van 2013 volgde ze ook een cursus in het Mozarteum bij Tom Krause.

Ze verleende haar medewerking aan verschillende projecten o.l.v. Erik Van Nevel, Bart Naessens, Kurt Bikkembergs, Bart Van Reyn, Jan Willem de Vriend en anderen. Als soliste trad ze onder andere op met Didier Poskin, Boyan Vodenitsjarov en het OostVlaams kamerorkest o.l.v. Bruno De Schaepdrijve. In het Lemmensinstituut vervulde ze de titelrol in de opera “Zaïde” van W.A. Mozart en delen uit de rol van Sophie in de opera “Der Rosenkavalier” van R. Strauss. In 2015 verleende ze haar medewerking aan projecten met o.a. Psallentes, BachPlus en deFilharmonie. Vanaf 2016 is ze als soliste te horen bij het Vlaams Muziek Theater

 

 

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
How beautiful are the feet                   G. F. Händel

 

NA DE 1ste LEZING
À Chloris                                                   R. Hahn

 

TIJDENS DE OFFERANDE
Ave Maria                                          R. Veremans

 

TIJDENS DE COMMUNIE
Nuit d'étoiles                                       C. Debussy

 

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
En drøm                                                     E. Grieg

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?