Agenda

O. H. HEMELVAART - Herdenking Ast Fontyene - Ensemble VOCES AEQUALES o.l.v. Cristel De Meulder

Datum: 5 2016 11:30 tot 13 2024 10:57
Details:

Het ensemble ‘Voces Aequales’ is gegroeid uit de cursus ‘vocaal ensemble’ in de Academie voor Muziek en Woord te Hemiksem. Het ensemble bestaat uit vrouwenstemmen. Al vlug breidde de groep uit met bevriende zangeressen die ook een vocale opleiding volgen.Het ensemble telt tussen de 15 à 20 leden en wordt indien nodig uitgebreid. De vaste dirigent en stichter van het ensemble is sopraan Cristel De Meulder. Het plezier om samen te musiceren mondde snel uit in optredens buiten de academie : vieringen in Antwerpen : St.-Pauluskerk, de Artiestenmis in de St-Carolus Borromeuskerk, Zottegem, Oombergen,  Gent, Oostende, Brussel, Herentals, Tongeren, Gedinne. In 2011 Bergeijck en Hilvarenbeek(NL)
In 2012 en 2014 concerteerden zij in Sachsen Anhalt(D)
De zangeressen zijn ook zeer actief in andere koren of ensembles, daarom werkt ‘Voces Aequales’ projectmatig. Dit houdt in dat de partituren zelfstandig worden ingestudeerd zodat er sneller aandacht gaat naar samenklank en afwerking. Hierdoor kunnen programma’s op korte tijd verwezenlijkt worden. Composities voor gelijke stemmen worden onder het stof gehaald en met glans herboren.
Zoekt u een ensemble om een dienst op te luisteren ? Zoekt u een ensemble voor een sfeervol concert, profaan of religieus (Marialiederen, Kerstmis, Pasen,…) ?
Contactadres : cristel.demeulder@sopraan.eu – 0495/54.29.31

Cristel De Meulder & Jan Van Mol werken sinds 1995 samen als concerterende musici en binnen de vzw Calcant (www.calcant.be) die zij hebben opgericht met als bedoeling de orgelmuziek en de vocale religieuze muziek te promoten. Naast optredens in eigen land en vele Europese landen, maakten zij concertreizen naar Zuid-Afrika, de Filippijnen, Brazilië, Japan, Uruguay, Argentinië..
De CD’s “Exsultate, Jubilate”(bekende religieuze melodieën) en « Tota Pulchra es" (Vlaamse religieuze werken) kenden een groot succes.
Een derde CD « Cantio Sacra » (kleine cantates voor sopraan en concerterend orgel)  kwam uit in 2010 en werd opgenomen in de kloosterkerk van Grijo in Portugal.
Zij verleenden hun medewerking aan de nieuwe CD met Vlaamse kerstliederen ‘Ieder jaar komt Kerstmis weer’. In 2015 zal hun nieuwste CD gepresenteerd worden : ‘Laudate Dominum’,  een vervolg op de CD ‘Exsultate, jubilate ».

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Marialiedeken                                       J. Van Hoof

KYRIË & GLORIA
Missa in honorum Angelorum              L. De Vocht

NA DE 1ste LEZING
psalm : God is de Herder die waakt over mij   
                                      De Sutter/tekst : F. Eykans 

NA DE 2DE LEZING
Psalm : Wanneer ik door de velden ga   
                                     De Sutter/tekst :  F. Eykans

TIJDENS DE OFFERANDE
Lieve Vrouwke van m’n harte             R. Veremans

SANCTUS
Missa in honorum Angelorum              L. De Vocht

AGNUS DEI
Missa in honorum Angelorum              L. De Vocht

TIJDENS DE COMMUNIE
Marialied                                                   S. Nees

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Beati  qui habitant in domo Domini                Melvil

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?