Agenda

Corale Gran Combin It. o.l.v. Davide Sanson

Datum: 01-05-2016 11:30:00
Details:

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Graduale in festo purificationis             L. Janacek

NA DE 1ste LEZING
Beata viscera Mariae Virginis             R. di Marino 

NA DE 2DE LEZING
Jesu dulcis memoria                     T. L. de Victoria

TIJDENS DE OFFERANDE
O Magnum mysterium                   T. L. de Victoria

TIJDENS DE COMMUNIE
Ecce quomondo moritur                          J. Handl

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Vi aodoro                                               M. da Rold

 

Het koor "Gran Combin" uit Valle d’Aosta Italië, wordt vanaf haar ontstaan geregisseerd door "maestro" Davide Sanson, en werd opgericht in oktober 1994.

Na haar eerste optredens op lokaal niveau, heeft de groep een cursus gevolgd voor groei en ontwikkeling. Deze goede resultaten danken zij aan de keuze van de dirigent en kreeg de goedkeuring van het publiek alsmede van de bevoegde criticus. 
Met de bedoeling om het koor nog te verbeteren en kennis te vergaren over verschillende muziek genres werd er deelgenomen aan culturele uitwisselingen met andere groepen: in 1999 was ze de gastheer van de koor Città di Sinnai (Cagliari), in 2001 werd ze uitgenodigd door het koor Panarie de Artegna (Ud) ter gelegnheid van het Festival Artigne e Cjante , en in 2002 ontving ze het koor Maria SS del Rosario de Fleri (Catania).

Het koor heeft ook deelgenomen aan belangrijke festivals in Italië en het buitenland: in september in Agliè (TB), Interregio Cantat in Traunstein (Duitsland), waar zij het Aosta-dal vertegenwoordigde op het Festival van de koren van de Alpenregio's, XX Festival van nationale koren Corinsieme georganiseerd door het koor Sette Torri van Settimo Torinese (To); en heeft ook enkele belangrijke concerten gegeven in Vicenza, Biella, Bresso (Mi), enz.

In Frankrijk werd het koor uitgenodigd om te zingen in de kastelen van de Loire, in Pontlevoy; Ook nam het koor tweemaal deel te Parijs aan ‘Fête de la Musique’ en aan ‘L'Arbre de Noël’.

Ze vertegenwoordigde het Aosta-dal op de eerste ‘Nationale Festival van koren AlpeAdria’ georganiseerd door de FENIARCO.

Zij zongen in Conegliano (Tv) evenals het Gala Concert in Lignano Sabbiadoro (Ud).

De belangstelling voor het polyfone repertoire en de bereidheid om te concurreren met andere koren brachten het koor naar Istanbul, waar zij drie concerten gaven op 2 Internationale koor festivals.

Onlangs namen zij deel aan een project met de Franse accordeonist Richard Galliano en namen zij deel aan de geluidsopname voor de stomme film "Spazzacamini", gepresenteerd op DVD op de Oberdan in het theater te Milaan.

Het koor heeft geconcerteerd op het podium in de prestigieuze Ateneo de Madrid.
Het hielp ook mee aan de opname voor Radio Romande voor TV Zwitserland, alsmede Radio Romande programma Bandstand.
Voor de opnames van haar album, Teofonia, ter gelegenheid van haar 10 jarig bestaan, vindt u een audio getuigenis van het koor op twee CD's: Veel bergen van 1997 en de Stem van de vallei vol.1 - 2005.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?