Agenda

de Wase Kantorij uit Zwijndrecht & Idsteiner Kantorei & St.-Martin chor Idstein D o.l.v. Willy Vriesacker & Carsten Koch - Christophe Bursens, orgel

Datum: 24-04-2016 11:30:00
Details:

 

IDSTEINER KANTOREI
We zijn opgericht in 1972, voortgekomen uit het toenmalige kerkkoor van de protestantse parochie Idstein. Onder de toenmalige leiding van kantor Edwin Müller evolueerden we naar een respectabel concertkoor met meer dan 80 leden. Het bereidt ons veel plezier om met onze huidige leider Carsten Koch te repeteren voor de concerten, maar we houden er ook van om op verschillende gelegenheden te zingen tijdens de godsdienst in onze wondermooie Unionskerk of in de oude kerken rondom Idstein. Zingen en musiceren is onze passie. Zoals Nietzsche heeft gezegd: “Een leven zonder muziek is een vergissing”.

CHOR ST. MARTIN
Zo noemde zich het koor van de katholieke parochie Idstein in 1973 en bepaalde hiermee zijn programma. Wij zijn met ongeveer 70 zangers en zangeressen, onder leiding van kantor Franz Fink.
Onze ambitie: we luisteren godsdiensten op, inhoudelijk afgestemd en met een boodschap, die soms boven de woorden uitstijgt. En we komen in principe één keer per jaar naar buiten met een concert. Ook dit concert is voor ons een dienst aan god.
We zingen muziek uit zes eeuwen altijd alsof het een nieuw lied is, gaande van  Johann Kuhnau, Joseph Haydn of Gabriel Fauré.

DE WASE KANTORIJ
De Wase Kantorij werd opgericht door Geerd Van Dosselaer in 1964. Twee jaar later vond het eerste concert plaats, namelijk de “Johannes Passion” van Thomas Selle. 1966 werd dan als officiële oprichtingsdatum vastgelegd.  De oprichter van de Wase Kantorij heeft bijna 40 jaar lang de leiding gehad over het koor. Zijn invloed en bijdrage tot een geweldige sfeer in de groep, zijn nog steeds overduidelijk aanwezig. In 2003 heeft Geerd het dirigeerstokje doorgegeven aan zijn zoon Joost Van Dosselaer. Sinds eind 2009 is Willy Vriesacker de vaste dirigent van dit koor.  Jaarlijks wordt een groot project afgewerkt, waarbij - mede door samenwerking met andere verenigingen en met professionele muzikanten – fantastische concerten worden aangeboden. Het sociale aspect bij het koorzingen is iets wat ook onze huidige dirigent hoog in het vaandel houdt!

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Zum Eingang >Deutsche Messe D.872          
                                   Franz Schubert (1797-1828)

GLORIA 
Gloria>Deutsche Messe D.872     Franz Schubert

NA DE 1ste LEZING
Die Himmel erzählen die Ehre Gottes                
uit Die Schöpfung Hob XXI:2        
                                 Joseph. Haydn (1732-1809)

TIJDENS DE OFFERANDE
Stimmt an die Saiten uit Die Schöpfung Hob XXI:2    
                                                     Joseph. Haydn

SANCTUS
Sanctus  >Deutsche Messe D.872  Franz Schubert

AGNUS DEI
Agnus Dei >Deutsche Messe D.872 Franz Schubert

TIJDENS DE COMMUNIE
Ave verum corpus” (KV 618)            
                  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Vollendet ist das grosse Werk uit Die Schöpfung Hob XXI:2)                    
                                                            Joseph Haydn


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?