Agenda

Groupe Vocale Arthur Honegger uit Frankrijk - o.l.v. Jean Legoupil - Arnaud Lévrivain, trompet - Erwin Van Bogaert, orgel

Datum: 10-04-2016 11:30:00
Details:

 

Groupe Vocale Arthur Honegger

Opgericht in 1991 om de 'missa voor 3 zangstemmen’ te zingen van André Caplet, ter gelegenheid van de installatie van een herdenkingsplaat aan de passage van de Noorse componist op het Château de Saint Maurice van Ételan.
Dit vocaal ensemble, 15 dames, onder leiding van Jean Legoupil werd gevraagd dit werk ook uit te voeren in Louviers, Le Havre, Rouen, Gisors, etc. met telkens een groot succes. Sindsdien heeft het ensemble deelgenomen aan diverse festivals: Festival van de Franse muziek van Ville d'Avray, oktober in Normandië... onder leiding van prestigieuze dirigenten zoals Jean-Louis Petit of Bryan Shembri.
In 1993 kreeg de Groupe vocale Arthur Honegger, naast het koor  ‘Chœurs André Caplet’ van le Havre, ' l ’UT D’OR ' voor haar muziek in Normandië. In 1998, werd de show "Violon d'ingres – A vous de jouer " gepresenteerd, werk van Gaelle Le Gallo gewijd aan de Franse muziek.
In 1996 bracht de ‘Groupe vocale Arthur Honegger’ zijn eerste CD uit: " Sur les pas d’André Caplet " gevolgd in 1999 door een tweede CD in samenwerking met  het koor ‘Chœurs André Caplet ter gelegenheid van hun 20ste verjaardag. 

Om deel te nemen aan het festival ‘Route Historique des Abbayes Normandes’ , werd de ‘Groupe vocale Arthur Honegger’ toegevoegd aan een mannenkoor om de muzikale rijkdom voor gemengd koor uit te voeren. Het succes van deze nieuwe formatie, waarvoor alle leden permanent kozen, gaf hen de mogelijkheid het repertoire voor gemengd koor te ondekken evenals de verscheidenheid onder vrouwen- of mannenstemmen.
Sinds 2008, werd de Groupe gevraagd om in de prestigieuze Saint Sulpice op te treden en ook in  Sainte Clotilde, Notre Dame des Champs, plaatsen in Parijs of in Fécamp, Pontorson, Saint Romain de Colbosc, Varens, Etretat, Saint-Malo, Alpes d'Huez en in de provincie, maar ook St. Niklaas en Antwerpen in België. Het was in 2013, dat GVAH vertrok voor een tournee van vier concerten in de Haute Savoie, in het bijzonder in Annecy en Chamonix.
In 2014 en 2015, werd een bijzonder interpretatie gegeven van de Messe Solennelle van Louis Vierne geschreven voor koor en twee orgels: in de Abdij van Pontmain en de Abdij van Montivilliers, Notre Dame des Champs in Parijs en in Héricourt Caux, Elbeuf-Rouen. Ook namen zij deel aan de ‘Fêtes de la mer au Havre’.

De Groupe werd al begeleid door befaamde organisten zoals Pascal Estrier, Bruno Morin, Eric Lebrun, Marie Ange Leurent en Jean Dekindt .
Zij werkte samen met Bernard Soustrot tijdens programma's voor trompet, koor en orgel, ook met instrumentale ensembles zoals Orfeo 2000, die gespecialiseerd zijn in barokmuziek.

Toekomstig project: tour in April 2016 in België en Duitsland rond Franse muziek, Fauré, Poulenc, Caplet, Duruflé, Vierne...

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Prélude du Te Deum       Marc-Antoine Charpentier
trompet en orgel

KYRIË & GLORIA 

Messe des Pêcheurs de Villerville   G. Fauré/A. Messager
koor trompet en orgel

NA DE 1ste LEZING
Tout Puissant » Prière de St François d’Assise    F. Poulenc
mannenkoor 

 
TIJDENS DE OFFERANDE
Cantique de Jean Racine                 G. Fauré 
koor trompet en orgel                                      

SANCTUS
Messe des Pêcheurs de Villerville    G. Fauré/A. Messager
koor trompet en orgel

AGNUS DEI
Messe des Pêcheurs de Villerville   G. Fauré/A. Messager koor trompet en orgel

TIJDENS DE COMMUNIE
O Salutaris de la Messe des Pêcheurs      Fauré/Messager
koor trompet en orgel

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Gloria de la Messe en Ut dièse mineur     Louis Viernechœur

 

 

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?