Agenda

Palmzondag Gemengd koor Ortolaan o.l.v. Gust De Groof

Datum: 20-03-2016 11:30:00
Details:

Het gemengd koor Ortolaan - Wommelgem
Het is nu 63 jaar geleden, in begin februari 1953, dat tijdens de overstromingen een groepje van een vijftiental jongeren onder de leiding van Joz de Houwer enkele meerstemmige liederen bracht voor het ‘goede doel’. Dit waren de eerste stappen van wat later het ‘Gemengd koor Ortolaan’ is geworden. Vandaag staat het koor onder de kundige leiding van August De Groof.
Het koor, dat nu een vijf en twintigtal enthousiaste leden telt, heeft zowat alle terreinen van de koormuziek betreden, gaande van madrigalen en volksmuziek tot klassieke stukken van grote componisten, niet alleen in eigen land maar ook in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Nederland. Dankzij de bezieling en vaardigheid van de dirigenten werden, in meer dan een halve eeuw, vaak hoogtepunten van muzikaliteit bereikt.
Een koor heeft, naast een muzikale, ook een sociale functie en ook hieraan besteedt Ortolaan de nodige aandacht. De wekelijkse repetitie, het jaarlijkse St-Ceciliafeest, en de ongedwongen sfeer bij verplaatsingen en na de uitvoeringen zorgen ervoor dat nieuwkomers zich snel thuis voelen. De goede verstandhouding, de inzet en de vriendschap onder de leden liggen aan de basis van het succes van Ortolaan.

August De Groof, de huidige dirigent, heeft naast een mooie carrière van koorzanger aan de opera van Vlaanderen, een lange ervaring als koordirigent in Halle, Schilde en Lier dat nu zeer gewaardeerd wordt door de koorleden..

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Locus Iste                                       Anton Bruckner

 

NA DE 1ste LEZING
Search me o Lord                               Charles Ives

 

TIJDENS DE OFFERANDE
Cantate domino                 Guiseppe Ottavio Pitoni

 

ONZE VADER
Pater noster                                    Nikolay Kedrov

 

TIJDENS DE COMMUNIE
Ego dilecto meo                                    F. Verhulst
Tebe poem                               Dmitry Bortniansky

 

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Lobgesang                                           Peter Ritter

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?