Agenda

Lichtmis > Lara Verbeeck, harp

Datum: 07-02-2016 10:30:00
Details:

LARA VERBEECK (18-12-1992)

Al van kinds af aan was ze steeds geïnteresseerd in klassieke muziek en alles daar omheen. Vanaf haar eerste aanraking met de harp, raakte Lara in de ban van dit unieke instrument. Met haar passie en motivatie behaalde ze op 11 –jarige leeftijd, als jongste deelneemster, de prijs van de ‘Yotam’-beurs naast andere jongeren zoals Anneleen Lenaerts en Sarah Verrue. Inmiddels studeerde Lara af als master in muziek, nog steeds even gedreven en gepassioneerd.
Lara start haar harpstudies bij Anja Goossenaerts tot haar 14 en vervolgt daarna haar studies bij Eline Groslot aan de Kunsthumaniora van Antwerpen. In 2010 wordt ze toegelaten aan het Conservatorium van Antwerpen , waar ze in 2015 haar master-diploma behaald met grote onderscheiding bij harpdocente Sophie Hallynck.
Masterclasses volgde ze bij o.a. Letizia Belmondo, Maria-Luisa Rayan, Marie-Claire Jamet, Isabelle Moretti, Frédérique Cambreling en Anneleen Lenaerts.
In 2010 behaalt Lara de tweede prijs van de wedstrijd ‘harpegio’.

In de zomer van 2015 neemt  ze deel aan de ‘1st Summer Music Performance Program at Anatolia College’ in Thessaloniki, Griekenland waar ze twee weken lang masterclasses volgt bij de Amerikaanse harpiste Maria-Luisa Rayan en kennis maakt met andere grote muzikanten zoals Jura Margulis, Thomas Robertello en Alex Peh.
Orkestervaring deed ze op in volgende orkesten:
2007-2009: Euregio Youth orchestra
2014: won de auditie voor de NJO muziekzomer waar ze samenwerkte met dirigente Xian Zhang en concerteerde in o.a. het Muziekgebouw van Amsterdam.
2014-2015: Brussels Philharmonic waar ze stage liep en samenwerkte met dirigenten zoals Michel Tabashnik en Dirk Brossé en concerteerde in binnen- en buitenland.

Verder speelt Lara als freelance muzikant met professionele en semi-professionele orkesten zoals het Brussels Philharmonic, Théâtre Royal Orkest en de Koninklijk HarmonieOrkest Schelle.
Tijdens haar jaren aan het conservatorium speelt Lara samen met medestudenten waar haar interesse voor kamermuziek groeit en speelt concerten, waarvan enkele zelf georganiseerd. Lara haar interesse gaat momenteel uit naar het ontwikkelen van kleinschalige projecten, waarin de harp zowel in ensemble als solo naar voren wordt gebracht. 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Nocturne                                           Mikhail Glinka

NA DE 1ste LEZING
Spanish Dance no.5 - ANDALUZA  Enrique Granados

NA DE 2de LEZING
Vanille                                              Bernard Andrès

TIJDENS DE OFFERANDE
Feuilles d'automne                           A. Hasselmans

TIJDENS DE COMMUNIE
Spanish Dance no. 2 - ORIENTAL Enrique Granados

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Danses d'automne: no. 2               Bernard Andrès

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?