Agenda

Ludo Geloen, orgel

Datum: 31-01-2016 11:30:00
Details:

 

Ludo Geloen (°1962, Dikkebus) is directeur aan de Kunstacademie Poperinge (studierichting Muziek), tevens bespeelt hij het orgel van de O.- L.- V.- Middelareskerk te Ieper. Hij is Residentieel organist aan de Ieperse St.-Maarten-St.-Niklaaskathedraal, beiaardier van de stad Ieper en Poperinge, componist en improvisator.

Als componist behaalde hij verschillende prijzen (Utrecht, Nationale Koorcompositiewedstrijd te Leuven, BAP-prijs te Gent) en werken van hem worden in binnen- en buitenland uitgevoerd en gepubliceerd. Als organist en beiaardier concerteert hij in binnen- en buitenland (Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Ierland en Rusland).

In 1997 stichtte hij de Orgelkring ‘Organum Yprense’ vzw en is hij sinds 2001 artistiek leider van de ‘Diksmuidse Orgelkring’ vzw.

Aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen behaalde hij in 1998 het Laureaatsdiploma voor beiaardspel en vormt hij met Koen Cosaert het beiaardduo ‘Four Fists’. Met sopraan Barbara Vandendriessche stichtte hij in 2003 het Duo Calliope.

Hij realiseerde 3 orgel-cd’s en werkte mee aan opnames voor radio (RTBF 3 & Klara, Radio Flevoland) en televisie (TV 1 & New Zealand). In 2009 werd hij te Ieper bekroond met de Cultuurprijs.

http://www.westhoek.be/geloen

Improvisaties op gregoriaanse thema's uit de Lichtmis ritus
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Preludium over Introïtus 'Suscepimus'

NA DE 1ste LEZING
Intermezzo over 'Lumen ad relevationem gentium’

NA DE 2de LEZING
Intermezzo over 'Ave regina coelorum’

TIJDENS DE OFFERANDE
Offertorium op 'Diffusa est'

TIJDENS DE COMMUNIE
Communio op 'Responsum accepit Simeon’

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Postludium over 'Exsurge Domine'


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?