Agenda

Marc Van Hoorick, klarinet - Joannes Thuy, orgel

Datum: 17 2016 11:30 tot 30 2024 02:05
Details:

Marc Van Hoorick (Bornem 1955)
Na de Latijns-Griekse humaniora aan het Heilige Maagdcollege te Dendermonde behaalde hij de Regeringsmedaille Klarinet aan de Boomse Muziekacademie. Hij doorliep de kunsthumaniora-muziekvakken aan het Lemmensinstituut te Leuven. In de Halewijnstichting St. Amands deed hij kennis op van koormuziek en oude muziek. 
Sinds 1976 is hij pedagoog aan de Muziekacademie te Bornem en te Meise voor de disciplines klarinet, saxofoon, samenspel, ensemble en harmonieorkest.
Marc Van Hoorick behaalde onder meer in 1983 het Hoger Diploma Klarinet bij Prof Walter Boeykens en in 1984 de Eerste Prijs muziekanalyse bij Prof August Verbesselt aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen.
Jan-Pieter Biesemans schreef voor hem het 3-delige Per Amicizia Perpetua voor soloklarinet, opgedragen aan hem en zijn vrouw. In 1991 nam hij met het Zulawskitrio een dubbel-cd op van de 6 Divertimenti voor 2 klarinetten en fagot van W.A.Mozart, waarvan hij eveneens meermaals het klarinetconcerto vertolkte.
Sinds 1997 componeerde Marc al 20 werken voor koor, zang en vooral blaasinstrumenten. 
Sinds meer dan 35 jaar is hij enthousiast klarinettist in het salonorkest “De Fluwelen Streling”, van de toenmalige BRT Televisie. Als orkestlid maakte hij deel uit van het voormalig BRT-orkest, Opera voor Vlaanderen, Orchestre Cannes-Cote d'Azur, Golden Orchestra, de Lier, Diavolo Chamber orchestra, Kamerorkest van Brussel, het  Walter Boeykens clarinet-choir, Zigeunerorkest Janos Csickos, La Chapelle de Lorraine en diverse harmonieorkesten. Sinds 2011 verzorgt Marc en zijn echtgenote Marie-Christine wekelijks een radioprogramma over klassieke muziek. Sinds 2014 neemt hij het directeurschap waar van de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Bornem.

Joannes Thuy (°1950) studeerde o.m. aan het Lemmensinstituut te Leuven (B), de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen (B), en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen (B). Hierna studeerde hij Muziektherapie bij Ad Haans in Venray (NL).
In de USA (UCLA) behaalde hij een Master’s Degree (M.A.) in Musicology, op een proefschrift over “Filmmuziek”, en promoveerde er later tot Doctor (Ph.D.) in Musicology & Psychology of Music op een proefschrift over “De Invloed van Muziek op de Menselijke Hersenen en het Geheugen”.
Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, studeerde hij verder bij Gijsbert Kok en Frans Haagen en behaalde hij cum laude het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.
Joannes Thuy was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen en sinds 1974 Senior Producer Muziek, Hoofdredacteur en Projectleider bij de Belgische Radio & TV.
Als Muziektherapeut werkte hij enkele jaren in de psychiatrische klinieken van Venray (NL) en Sint-Niklaas (B). Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel).
Joannes Thuy is Gastprofessor aan de Universiteit Gent (B) waar hij in de Vakgroep Communicatiewetenschappen o.m. Filmmuziek en Audiovisuele Beroepstechnieken doceert.
Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek.
In Nederland bespeelt Joannes regelmatig de beiaarden van Den Haag (Vredespaleis),  Scheveningen en Amersfoort; in België is hij beiaardier van Temse en Sint-Niklaas. In de USA is hij jaarlijks enkele weken gastbeiaardier in Dallas, Texas.

Prelude in C, BWV 553   J. S. Bach
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Gabriel’s Oboe (The Mission)       Ennio Morricone

NA DE 1ste LEZING
Sinfonia Adagio                                      J. S. Bach
(Cantata “Ich steh’ mit einem Fuß im Grabe” BWV 1)

NA DE 2de LEZING
Arioso                                                 J. H. Fiocco

TIJDENS DE OFFERANDE
Pavane                                            Gabriel Fauré

TIJDENS DE COMMUNIE
Adagio (Clarinetconcerto in D, KV 622)   W. A. Mozart


BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Rondo (Clarinetconcerto in D, KV 622)       W. A. Mozart

SLOT
Festival Voluntary op. 87 (Orgel)                 Flor Peeters


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?