Agenda

Obrechtkoor, Amsterdam NL o.l.v. Luc Löwenthal, Kees de Wijs, orgel

Datum: 24-01-2016 11:30:00
Details:

 

Het Obrechtkoor bestaat sinds 1904 en verzorgt de muziek tijdens de hoogmissen in de Obrechtkerk in Amsterdam, deels in de vorm van een gemengd koor en deels als gregoriaanse schola. Het repertoire strekt van gregoriaans via Barok en Romantiek naar meer moderne muziek, zoals Hendrik Andriessen. Er wordt zowel a capella als met orkest gezongen – er is een vaste kern van orkestleden en solisten.

Het Obrechtkoor is niet alleen op zondagen te horen, maar geeft ook tweemaal per jaar een concert, en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland.

Dirigent Luc Löwenthal leidt het Obrechtkoor sinds 2009. Al begin zeventiger jaren zong Luc in de Obrechtkerk, eerst in het jongerenkoor en later in het Obrechtkoor, onder dirigent Paul Hameleers. In de jaren '80 studeerde hij  aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, waar hij onder meer orgelles kreeg van Kees de Wijs; hij studeerde ook muziekwetenschap in Amsterdam en Utrecht.
In 2009 keerde Luc na vele jaren terug in de Obrecht. Samen met het koor gaat hij vol enthousiasme de uitdaging aan om goed te blijven en zelfs beter te worden, met bestaand en nieuw repertoire, waaronder een groeiend aantal eigen composities.

Organist Kees de Wijs studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Amsterdams conservatorium bij Anton v.d. Horst en Albert de Klerk. Zijn hoofdvakken waren: orgel, piano, koor en orkestdirectie. Hij sloot zijn studie af met o.a. het behalen van de Prix d'Excellence voor orgel. Van 1982 tot 2009 was hij dirigent van het Obrechtkoor en organist van de Obrechtkerk. Sinds 2009 is Kees regelmatig te horen als organist, al dan niet als begeleider van het Obrechtkoor.

Meer informatie over het programma van het Obrechtkoor vindt u op www.obrechtkerk.nl.

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Cantate Domino                               Cl. Monteverdi

KYRIE & GLORIA
Missa brevis in D (KV 194)               W. A. Mozart

NA DE 1ste LEZING
Alleluia, Dominus regnavit             Luc Löwenthal

NA DE 2de LEZING
Orgelspel

TIJDENS DE OFFERANDE

Laudate Dominum (KV 339)            W. A. Mozart

SANCTUS & BENEDICTUS
Missa brevis in D (KV 194)             W. A. Mozart

AGNUS DEI
Missa brevis in D (KV 194)             W. A. Mozart

TIJDENS DE COMMUNIE
Ave Verum (KV 117)                       W. A. Mozart

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Jubilate Deo ( KV 117)                    W. A. Mozart

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?