Agenda

Dorine Mortelmans, sopraan - Katarina Van Droogenbroeck, mezzo - Koen Maris, orgel

Datum: 26-07-2015 11:30:00
Details:

 

                           

Dorine Mortelmans behaalt haar diploma ‘Meester in muziek’ in het conservatorium van Antwerpen. Ze vervolgde haar opleiding in de operastudio van de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Waterloo en daarna is ze verbonden aan Opera Studio Nederland.
Dorine werkt mee aan verscheidene opera- en muziektheaterproducties. Ze vertolkte de rol van Blonde (Die Entführung aus dem Serail, Zomeropera Alden-Biesen), Belinda (Dido and Aeneas, Opera Zuid en Opéra de Wallonie), Serpina (La Serva Padrona), La Musica (Orfeo, Monteverdi, onder regie van Pierre Audi), Adele (Die Fledermaus), Ljoebima (Skupoy, Pashkevich, in het Grachtenfestival Amsterdam), Dafne (La Dafne, Marco da Gagliano), Frasquita (Carmen), Gretel (Hänsel und Gretel), Zerlina (Opera Buffa, van Laika en Transparant), en Lucy (The Telephone). In de Munt is ze te horen als één van de zes nonnen in De Vuurengel (Prokovief) onder leiding van Kazushi Ono. In hetzelfde operahuis zingt ze later Noémie in Cendrillon (Massenet), Haydn Amore, Little England, en onlangs nog de cover voor Jano in Jenufa (Janacek) en Amour in Orphée et Euridice (Gluck/Berlioz). In de Vlaamse Opera zong ze Stimme des Falken en Hüter der Schwelle (Die Frau Ohne Schatten), Amore (Il ritorno d’Ulisse in Patria) en middagconcerten met Händels Agrippina Condotta a Morire.
Daarnaast verzorgt ze als soliste ook concerten met verscheidene orkesten en koren onder leiding van Patrick Davin, Christian Arming, Koen Kessels, Leo Hussain, Guy Van Waas, Frank Agsteribbe …  Zo vertolkte ze onder meer het Gloria van Vivaldi, Judas Maccabaeus, Messiah en Dixit Dominus van Händel, de Sacramentliturgie van Leopold Mozart, verschillende cantates van J.S. Bach, het Magnificat van Vic Nees, het Magnificat van Zelenka, het Requiem van Fiocco en in Historia di Jephta van Carissimi. Dorine heeft concerten met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège gezongen, onder andere de sopraan solo in Carmina Burana.Verder is ze actief als liedzangeres en in kamermuziek. 

Katarina Van Droogenbroeck begon haar zangopleiding aan het Conservatorium in Luik met Greta de Reyghere, een Belgische sopraan die een internationale carrière had in barokmuziek.
Na haar Masters ging ze naar Berlijn om verder te studeren bij Abbie Furmansky. Ze begon daar eveneens een specialisatie in barokmuziek en studeerde onder andere met Andreas Scholl, Ton Koopman en Jaap ter Linden.
Tijdens en na haar studies nam Katarina deel aan verschillende Young Artist Programs waar ze de rollen van Ruggiero (Alcina), Sesto (Giulio Cesare) – Händel, Dido (Dido and Aeneas – Purcell), Cherubino (Le Nozze di Figaro), Dorabella (Cosi fan tutte) en Hänsel (Hänsel und Gretel) uitvoerde.
Ze zong in juli 2014 de rol van Dorothée in Cendrillon van Massenet in het programma Lidal North aan de Oslo Opera House.
In November 2014 zong ze der rol van Lisinga in Le Cinesi van Glück met Jaap ter Linden en in juni 2015 de rol van Mercedes in de opera Carmen in Alden-Biesen.
Katarina vervolledigt nu haar zangtechniek bij Trish McCaffrey in New York.
Ze is sinds september 2014 solist aan de Koningin Elisabeth Muzziekkapel in de zangafdeling onder leiding van José Van Dam.
Ze zal in december 2015 de alt partij zingen in de Messiah van Händel met het Ensemble Camerata Vocale in Brussel en eveneens met dirigent Bart van Reyn voor het kerstconcert aan het Koninklijk Paleis.

Koen Maris (Beveren-Waas, 1988) zette zijn eerste stappen in de wereld van de muziek in het thuismilieu en de muziekacademie van Beveren-Waas. Hij behaalde zijn masterdiploma orgel in de klas van Joris Verdin aan de Artesis Hogeschool, Koninklijk Conservatorium Antwerpen.
Sinds juli 2014 is hij aangesteld als organist van de Sint-Antoniusparochie in Brasschaat. 
In deze functie streeft hij naar goed geregelde kerkmuziek. Daarnaast is Koen leraar AMV  en samenzang aan de muziekacademie te Beveren-Waas.
In zijn vrije tijd is hij voorzitter en manusje-van-alles van de vereniging Orgel Ekeren, een vereniging die zich tot doel stelt om via een jaarlijks orgelfestival de orgelcultuur in en rond het district Ekeren te bevorderen. Koen zingt ook in kamerkoor Terpander, koor van het DKO,  uit Sint-Niklaas.

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Gloria "Laudamus te"                               A. Vivaldi                          

NA DE 1ste LEZING
Stabat Mater "Inflammatus et accensus"   Pergolesi

NA DE 2de LEZING
Allein Gott in der Höh sie Ehr' BWV 675 (orgelsolo) J. S. Bach  

TIJDENS DE OFFERANDE 
Messiah "He shall feed his flock"         G. F. Haendel

TIJDENS DE COMMUNIE
Erwünschtes Freudenlicht "Gesegnete Christen"BWV 184  J. S. Bach

                         
BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Judas Maccabaeus, O lovely peace              G.F. Haendel      

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?