Agenda

Guido Janssens Schellekens, fluit - Daniel Sadkowski, piano

Datum: 20-09-2020 11:30:00
Details:
 

Guido Janssens Schellekens (°2000) beïndigde zijn studies Economie en  Moderne Talen aan Het Kardinaal Van Roey Instituut te Vorselaar (B) in juni 2018.  Op hetzelfde moment behaalde hij, na 9 jaren,  ook de hogere 3de graad voor dwarsfluit aan de Academie voor muziek, woord en dans te Herentals (B) bij Machteld van Geenhoven. Van september 2018 tot februari 2019 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij  Frank Hendrickx. Sinds mei 2019 stuurt  hij aan de Hochschule für Musik in Saarbrücken  bij Prof Gaby Pas-Van Riet. 

Al heel jong droomde Guido van een professionele fluit  & piccolo carriere. Toen hij 12 jaar oud was begon hij te spelen in de Musicband Odyssey maar na enige tijd werd het duidelijk dat hij hogere ambities had. Na een doorgedreven auditie werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot het Euregio Youth Orchestra waar hij momenteel de 1ste fluitpartij speelt. Guido nam ook deel aan verschillende wedstrijden zoals Flute Factor, Benelux Flute Concours (2de prijs), Prinses Christina Concours (NL) en de Vlaamse Televisie wedstrijd  ‘Thomas speelt het hard’ waar hij telkens in de finale eindigde. In april 2018 nam hij ook deel aan  de Lions European Musical Competition. 

Verder nam hij regelmatig deel aan verschillende masterclasses zoals International Flute Seminar Bruges (2015/2016/2017) met Peter Verhoyen en Aldo Baerten, Neflac Summercourse (2017)met Emily Beynon en Jeroen Bron , Summercourse for winds(2016) met Edith van Dijck, International Meisterkurse Oberstdorf (2018/2019) bij Gaby Pas-Van Riet  en het fluitfestival in Ittervoort (NL)(2019) met Wally Hase, Anna Garzuly, Gudrun Hinze, Juliette Hurel, Gareth Davies en Anne Catherine Heinzmann. 
Tussendoor maakte hij nog tijd vrij om piccolo-les te volgen bij Christine  Hildebrand en Peter Verhoyen en fluitles bij Toon Fret en Carlos Bruneel. Sinds april 2018 speelt hij de 1ste fluit bij SOV Young (Symfonisch orkest Vlaanderen – jeugdorkest).     

Daniël Sadkowski concerteerde reeds op 9-jarige leeftijd met orkest in een concerto van Mozart. 
Het jaar daarop behaalde hij een tweede prijs in de “Gunther wedstrijd”. Aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel behaalde hij eerste prijzen voor notenleer, piano en kamermuziek, en het hoger diploma piano. 
Hij won er eveneens de prijs“Claire Hennes de Wever”.
Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde hij een eerste prijs harmonie en ontving er de prijs “Paul Gilson”. 
Thans is hij als leraar piano verbonden aan de Muziekacademies van Deurne en Herentals. 
Daniël fungeert tevens als begeleider aan de Muziekacademie van Deurne en treedt geregeld op in kamermuziekverband en als solist.
 

 

 
 
 
 
 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?