Agenda

STICHTING ROBUS FOUNDATION - Emile Daems, viool - Arthur Daems, cello - Anaïs Cassiers, piano

Datum: 23-08-2020 11:30:00
Details:

 

Emile Daems ontdekte al vroeg zijn passie voor muziek, toen hij op 6-jarige leeftijd viool begon te spelen in de muziekacademie van Anderlecht.
In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talentenklas van Leonid Kerbel aan het Conservatoire royal de Bruxelles. In het Koninklijk Conservatorium Brussel vatte hij in 2013  eveneens de studie muziekschriftuur aan.  Hier studeerde hij in 2018 af met grootste onderscheiding.
Momenteel studeert hij nog compositie bij prof.  Annelies Van Parys.  Emile cultiveert graag zijn passie voor kamermuziek. Hij volgde al verscheidene internationale masterclasses, bij gerenommeerde pedagogen als Walter Grimmer, Dejan Bogdanovic, Miriam Fried, Menahem Pressler...
Ook treedt hij regelmatig op met zijn pianotrio FCM.
Emile krijgt gewaardeerde steun van de Stichting Robus.

Arthur Daems
Een van de zes cellostudenten die tijdens de hele Koningin Elisabethwedstrijd van 2017 voor cello, verslag en commentaar leverden.

Anaïs Cassiers werd geboren in 1999 en begon op haar zesde met pianospelen bij het Dalcroze Instituut in Brussel. Na 2011 vervolgde ze haar opleiding onder auspiciën van Roberte Mamou.
“Jong talent” van het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar ze les krijgt van Éliane Reyes sinds 2014, en Gabriel Teclu sinds 2015.
1e prijs van de Breughelwedstrijd (2015), ze volgde masterclasses bij Abdel Rahman El Bacha, Jean-Claude Vanden Eynden, Christopher Elton, Pascal Devoyon, Lilya Zilberstein.
Deze zomer doet ze mee aan een masterclass bij Dmitri Bashkirov in Tallinn, Estland. Volgend jaar gaat zij verhuizen naar Zweden om samen te werken met de Russisch-Finse pianiste Julia Mustonen-Dahlkvist aan de Karlstad University.

De pianiste, Anais Cassiers, kwam gisteren terug uit een gebied dat onlangs pas een rode zone werd.
Zij zit nu dus in quarantaine.

Als vervanger hebben ze Kirsten Gedeshi meegebracht.

Bij het einde van de eucharistieviering wordt het tweede deel (Scherzo) uit het trio van Arensky vervangen door het 4e deel uit het Dumkytrio van Antonin Dvorak (Andante). 

 

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?